IW w Gorzowie Wielkopolskim.
Dzisiaj Inicjatywa Wolność spotkała się z mieszkańcami Gorzowie Wlkp. na Uniwersytecie Trzeciego Wieku. W spotkaniu uczestniczyli działacze IW, zarząd IW oraz kandydaci.
- Po prostu widać, że mieszkańcy chcą nowych twarzy w polityce. Myślę, że do prawdziwej, wielkiej wymiany pokoleniowej dojdzie niedługo. Generacje, obecne dwudziestu kilku lat w polityce, już się wyczerpują. Możecie im pokazać, że już teraz się wyczerpali i zagłosować na mnie. (...) Od maja 2012r. byłam Skarbnikiem Gminy Kłodawa, gdzie to rozsądnie i uczciwie zarządzałam publicznymi pieniędzmi.- powiedziała Jadwiga Majewska, kandydatka na prezydenta Gorzowa Wlkp.
- Wzmożenie pomocy w rozwijaniu małych i średnich firm, łatwiejszy dostęp tych firm do środków pomocowych na ich otwarcie i rozwój, ulgi podatkowe dla rozpoczynających działalność, co zwięskzy rynek pracy dla mieszkańców województwa lubuskiego to sposoby na lepsze miasto.- mówił Ireneusz Madej, nr 1 na liście
- Skupię się na rozwoju szeroko pojętej turystyki w województwie. Będę pracował także na rzecz kreowania wizerunku naszego województwa oraz jego promocję na zewnątrz. W myśl zasady „cudze chwalicie, swego nie znacie” pokażę, że wokół nas jest mnóstwo pięknych miejsc, które warto, a wręcz trzeba odwiedzić. Wykorzystam olbrzymi potencjał turystyczny regionu, aby stworzyć dogodne warunki dla prywatnych inwestycji w sektorze turystyki i rekreacji.- powiedziała Inez Łękowska, nr 6 na liście
- Chciałbym, aby efektem mojej pracy było poczucie dumy mieszkańców z faktu, że żyją właśnie tutaj. mówił Piotr Kurkierewicz, nr 11 na liście
- Musimy przygotować plan melioracji województwa w oparciu o aktualne dane meteorologiczne oraz sugestie najbardziej zainteresowanych tj. gmin i rolników.- powiedziała Katarzyna Andrusyszyn, nr 13 na liście
- Mają swoje ręce i swoje sumienia. Nie będzie czegoś takiego jak dyscyplina partyjna.- zapowiedział Ryszard Petru
Po spotkaniu działacze IW wyszli na ulice rozmawiać z mieszkańcami, a wieczorem Zarząd IW pojechał dalej.