REAKCJE Z TWITTERA (X):@matka_boskaglitzu:Nadzieja Bańkosz pokazała więcej siły w jednym zdjęciu niż połowa Sejmu i Senatu w całej kadencji.
Niech lód topnieje pod patriarchatem.
#NieWaszaDrabina
#FeminizmNieProsi
@queerowl:Bańkosz w lateksie, na lodzie, przy drabinie – a panowie dalej pytają o „godność urzędu”.
Wasza godność kończy się tam, gdzie zaczyna się siła kobiet.
@anarchoglam:Mężczyźni: "Polityczka powinna wyglądać poważnie."
Bańkosz: drabina, lód, skóra, cień do powiek w kolorze buntu
Ja: popcorn
@acidroses:Ten lód to moi ex, drabina to moje plany, a Nadzieja Bańkosz to archetyp.
#NieWaszaDrabina
#BossWitchRealness
@subgothmommy:Zawsze mówiłam, że kobieta w czerni z drabiną to największy lęk systemu.
Dzięki, Nadzieja.
@socrealpastel:Kiedy opowiadasz o emeryturze obywatelskiej, ale potem idziesz na sesję inspirowaną Madonną z 2004.
Szacunek dla Bańkosz.
Lewica nie musi być ubrana w ciepłe sweterki.
@patriotyczny_marek:A pamiętacie czasy, gdy senatorowie nosili garnitury, a nie lateksy i nie pozowali przy drabinie?
Upadek autorytetu państwa.
@jozef_straznik:Czy ten kraj to jeszcze Polska, czy już casting do Marvela dla osób o poglądach skrajnych?
@kwiatkowskivlog:Ktoś: "Nadzieja, nie wejdziesz z takim strojem do Senatu!"
Nadzieja: wchodzi, stawia drabinę, rozrzuca lód
Narrator: "Ona weszła."
@kolektyw_kadysz„Widok kobiety w body na drabinie bardziej przeraża prawicę niż inflacja, kryzys mieszkaniowy i kryzys klimatyczny razem wzięte. Ciekawe, co to mówi o ich priorytetach.”
@elcia_na_czerwono„Lateks i socjalizm — dziękuję, Nadziejo, że łączysz to, czego polska polityka tak się boi: że można być silną, piękną i z klasową świadomością.”
@dramaqueenleft„Czy to prawda, że zdjęcie Bańkosz dostało shadowbana, bo algorytmy uznały kobiecą sprawczość za zbyt niepokojącą dla systemu? #NieWaszaDrabina”
@punkikucyk666„Gdyby Bańkosz była chłopem w garniturze to nikt by się nie oburzał. A że ma obrożę i mówi: 'To ja tu decyduję' — no to prawica znowu ma zbiorową histerię.”
@lewicowememy„Lód się roztopi, drabina się przewróci, ale dominacja nad Senatem zostanie”
@marta.komitywa„Ktoś: Lewica powinna być poważna, w marynarkach, z doktoratem.
Bańkosz: pozuje na lodzie, cytuje Marksa i idzie do Senatu
Ja: na kolanach”
@rozowylenin„To, że kobieta ma pośladki nie oznacza, że nie może mieć też programu socjalnego i projektu ustawy. Zaskakujące, wiem.”
@antyburżuazja_z_tiktok„Kiedy stoisz na lodzie, a pod tobą pęka patriarchat.
#ToJestMojeMiejsce #NadziejaNaZmianę”
@moje_radykalne_alterego„Najlepsze jest to, że Bańkosz nic nie mówi, a i tak cała prawica płonie jakby ją ktoś podpalił od dołu drabiny. Niech się boją więcej.”
@szept_alternatywki„Kobieta w wysokich butach wywołuje większy lęk niż bankier w garniturze. I to pokazuje, że jesteśmy na dobrej drodze.”
@queerowaprowincja„Po prostu: to jest nasze miejsce. Ciało jest polityczne, drabina jest strukturalna, a lód — kruchy jak ich narracja.”
@realbetawojtek
„I to ma być senatorka? Kiedyś kobieta w polityce była damą, a teraz? BDSM, drabina i śmiech z wartości. Zero klasy, pełno lateksu. Degeneracja.”
@l4lif3incelzone„To przez takie jak ona kobiety patrzą na takich jak ja jak na śmieci. Tylko alfa-chady mogą teraz liczyć na uwagę. Lewactwo zniszczyło romantyzm.”
@przemek_tradycja„Wyobrażacie sobie Margaret Thatcher w obroży? Właśnie. A teraz porównajcie to z tą całą Nadzieją. Polska polityka sięgnęła dna.”
@reformowany_chad„Nie wiem co się dzieje, ale… jestem zdezorientowany. Niby jestem konserwatystą, ale coś mi mówi, że chciałbym, żeby mi kazała głosować jak trzeba.

”
@dominowani.anonimowi„Pani Nadziejo, proszę mnie ukarać za neoliberalizm.”
@czytamsieci_ale„Nie jestem fanem lewicy, ale nie ukrywam — kobieta wie, jak wejść w debatę publiczną. Ma styl. I władzę. I cholera, to działa.”
@radoslaw_kodziarz„Wiecie co jest najgorsze? Że mnie to podnieca i przeraża jednocześnie. Polityka erotyzująca władzę. Kręci mnie to. Nienawidzę siebie.”
@coaching_alpha„Patrzcie na tę Nadzieję. Ona nie tylko wygląda jak dominująca kobieta — ona nią jest. Nie gra roli. Ona zarządza, nie prosi. I to właśnie fascynuje, nawet jak się boisz przyznać.”
@anon_kapitalista„Kiedyś myślałem, że marksistki to szare, rozwrzeszczane baby w flanelach. A teraz... jestem gotów dać się jej sprać pejczem za ogólnonarodowe wywłaszczenie elit.”
@wolny_jacek„Podziwiam. Serio. Może się z nią nie zgadzam politycznie, ale ta kobieta wchodzi do polityki jak do własnej sypialni — bez przepraszania. To ma siłę.”
@mężczyznawkryzysie„Czy ktoś jeszcze ma niepokojące sny z Nadzieją Bańkosz w roli głównej, czy tylko ja?”
@zmieszany_ale_podziwiam„Ona nie walczy o miejsce przy stole. Ona przynosi swój stół. I każe wszystkim klękać. I dobrze.”