Postautor: Administrator » 19 maja 2017, 13:46
Po wyborach samorządowych, w których kilku posłów uzyskało mandaty w samorządach będą konieczne wybory uzupełniające w czterech okręgach. Są to konkretnie okręgi:
27 – Toruń
139- Białystok
181 – Będzin
187 – Skarżysko-Kamienna
Wybory uzupełniające odbędą się w grze 5 marca 2023 roku. W realu będzie to 6 czerwca.
Kalendarz wyborczy (daty z reala):
Do północy 25 maja musicie zarejestrować Komitet Wyborczy ( założyć temat kampanijny na tajnym) lub w przypadku kandydatów niezależnych/ ponadpartyjnych poinformować mnie o tym w inny sposób i zgłosić na tajnym nazwiska kandydatów oraz plan kampanii podobny do tych z poprzednich wyborów i zakładacie temat kampanijny na forum jawnym
25 maja – 6 czerwca - kampania wyborcza
Wyniki powinny się pojawić wieczorem 6 czerwca lub ewentualnie dzień później.
Kandydatem może być gracz lub zaakceptowany przeze mnie NPC.
Tradycyjnie macie przedstawić (na tajnym) plan kampanii
1) Główne priorytety kampanii, cele kampanii, strategię, taktykę kampanii.
2) Docelową grupę wyborców na których skupi się kampania kandydata.
3) Hasła wyborcze kampanii, ogólny plan eventów. Mile widziane projekty bilbordów, spotów etc. - ten punkt jest fakultatywny
4) Dla chętnych: nieczyste zagrania wobec przeciwników.
W trakcie kampanii możecie zaprezentować do 8 eventów, z czego 1 event ma dotyczyć inauguracji kampanii, a ostatni - zakończenia i podsumowania kampanii. W pozostałych macie przedstawić najważniejsze akcje, działania promocyjne kandydata. Jeżeli kandydat jest wspólny, to warto żeby eventy to uwzględniały. Generalnie eventy wymagają akceptacji, jednak ponieważ nie będzie mnie przez kilka dni w trakcie kampanii, będziecie je mogli wrzucać bez niej, o ile będą w nich rzeczy, które uznacie za takie, które bym zaakceptował. Jeśli będą co do tego wątpliwości (a mnie akurat nie będzie), o akceptacji będą decydowali Pomocnicy. Postarajcie się jednak zapytać mnie o takie sprawy już podczas przedstawiania planu (pkt. 3).