Postautor: Leo_Been-Hacker » 18 maja 2016, 18:16
Inicjatywa Europa w SzczecinieDzisiaj IE spotkała się z mieszkańcami w szczecińskiej sali w Galerii Kaskada. Na spotkaniu przedstawiono również główny billboard.- Rozpoczynamy naszą szerszą kampanię, od dnia dzisiejszego będziemy spotykać się z wami, jako Zarząd IW w każdym mieście wojewódzkim. Do każdego z miejsc będziemy podróżować pociągami, rowerami lub PKS'ami. Myślę, że to pozwoli na lepszy kontakt z wami, jednocześnie nie przeszkadzając innym.- powiedział Ryszard Petru, przewodniczący IW
- A oto nasz główny billboard, który pojawi się w całej Polsce. (...) Chcemy nim pokazać, że wszyscy jesteśmy Europą i wszyscy, bez względu na pochodzenie, płeć, orientację seksualną lub religię możemy być w niej szczęśliwi.- mówiła Agnieszka Opalińska, nr 3 na liście
*billboard został odsłonięty*
- Pamiętam jak kilka lat temu Europa+ Twój Ruch robiła spotkanie właśnie tutaj, w Szczecinie. Spotkanie zostało przerwane przez wtargnięcie narodowców. Policja oczywiście zareagowała, ale następnego dnia widziałem te osoby na ulicy. (...) My nie zgadzamy się na jednolitą Europę, w której wszyscy włączają się w jedną retorykę, narodową retorykę.- mówił Stelios Alewras, nr 2 na liście
- Mimo tych kilkunastu lat obecności w Unii Europejskiej na pewno ciągle problemami są korytarze drogowe, bo ciągle nie mamy dróg do końca zbudowanych, które nas z tą Europą łączą.- powiedział Przemysław Słowik, nr 8 na liście
- Opieka zdrowotna jest bardzo ważna, każdy chce mieć pewność, że opieka zdrowotna jest na wysokim, europejskim poziomie. Nie może być tak, że kobiety jeżdżą rodzić do szpitala w Kamieniu Pomorskim. Jako, że jesteśmy wyspą to nasz szpital powinien mieć bardzo dobrą ofertę. Mamy bardzo dużo kuracjuszy, którzy przyjeżdżają do nas na rehabilitację ale niestety dla nas mieszkańców, dostęp do tych usług jest niejako utrudniony. Musimy czekać rok lub dwa, żeby móc z nich skorzystać- powiedziała Elżbieta Kastrau przez Skype, nr 7 na liście
- Startuję z list IE, bo wiem, że to jest najlepsza możliwa droga dla Polski w UE. Nie możemy ciągle trwać w podziałach i słuchać tych, którzy nas dzielą. (...) Dla tych, którzy uznają mnie za szołmena to przypomnę, że jestem przede wszystkim dziennikarzem, redaktorem i producentem muzycznym. Wiele razy pokazywałem, że nie jestem tylko szołmenem, potrafię załatwiać wiele rzeczy, a w Parlamencie Europejskim również będę potrafił.- powiedział Kuba Wojewódzki, nr 10 na liście
Leo Beenhakker - wiceprzewodniczący Inicjatywy Wolność