Nuda

Wszystko o wszystkim.
Awatar użytkownika
Anna Radziwiłł-Schmidt

Re: Nuda

Postautor: Anna Radziwiłł-Schmidt » 22 cze 2017, 23:23

Btw. to tylko u mnie, czy wam też się nie wyświetla avatar Marka? ;)
Anna Radziwiłł-Schmidt - sekretarz generalna NATO (od 2032).

Premier RP (2015-20; 2028-32), szefowa PE (2027-28), szefowa AFET (2024-2027), wicepremier, MSZ (2021-22), liderka PD (2021-24; 2030-32).

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 22 cze 2017, 23:29

Mi też nie działa ;)
Gniewomir Maj-Ołyński - dr nauk humanistycznych z zakresu nauk o polityce, dziennikarz, menadżer kultury,
I wiceprzewodniczący Postępowych Demokratów, poseł na Sejm III i IV kadencji IV RP

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 22 cze 2017, 23:32

Hmm, u mnie wszystko działa poprawnie... Może właśnie dlatego, że u mnie ;) Spróbuję zmienić i zobaczymy, czy się jakoś poprawi. Zerknijcie za kilka minut, czy się poprawi ;)
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 22 cze 2017, 23:38

Teraz jest ok ;)
Gniewomir Maj-Ołyński - dr nauk humanistycznych z zakresu nauk o polityce, dziennikarz, menadżer kultury,
I wiceprzewodniczący Postępowych Demokratów, poseł na Sejm III i IV kadencji IV RP

Awatar użytkownika
Jan Radziwiłł

Postautor: Jan Radziwiłł » 23 cze 2017, 23:48

Ładnie to tak pomijając człowieka, który każe wam wziąć się do roboty? ;)
Książe Jan Radziwiłł - Przewodniczący i założyciel Stronnictwa Szlachecko-Konserwatywnego.

Były wicepremier, Minister ds. wprowadzenia w Polsce monarchii, Przewodniczący Razem dla Najjaśniejszej!

Kosek wita.

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 23 cze 2017, 23:53

Bardzo ładnie :D

Poza tym, akurat małej ilości pracy to mimo wszystko zarzucić nie sposób :D Ale ogarnięcie caaaałego rządu łatwe nie jest :D
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Jan Radziwiłł

Postautor: Jan Radziwiłł » 24 cze 2017, 0:02

Mi głównie o dyskusje o rawskim chodzi.

A co do ogarniania to ja bym chciał wiele, ale sam nie zawsze dam radę, więc odpuszczam.
Za to czekam aż ustawa od referendum przejdzie. Wtedy ruszę z jedna spora akcja.
Książe Jan Radziwiłł - Przewodniczący i założyciel Stronnictwa Szlachecko-Konserwatywnego.

Były wicepremier, Minister ds. wprowadzenia w Polsce monarchii, Przewodniczący Razem dla Najjaśniejszej!

Kosek wita.

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 24 cze 2017, 0:08

Taaak... ale wiesz, że ja specjalnie zrobiłem tak, że mamy IG rok spokoju w tym temacie, żeby ktoś z tym teraz nie wyskoczył :D :D :D? Znaczy, podpisy można zbierać, ale referendum za rok.

Zastanawiam się nad tym, czy nie zaproponować jakiejś zasady (były takie koncepcje w rozmaitych grach, nie wiem czy nawet sam PRPG nie był w tej fazie - chociaż chyba ten pierwszy nie, ale jego odtworzenie w 2009 roku tak zakładało chyba... chociaż grałem tam 8 lat temu xD ), że część resortów symulujemy, a reszty nie tykamy, zakładając, że działają w tle (że raz na jakiś czas powinny się odezwać, ale generalnie to tak minimalnie).

Że oblig dla działalności jakiś głównych resortów + resortów, gdzie wsadzi się gracza (jeśli są poza tym).

Co myślicie o takim rozwiązaniu :D?

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 24 cze 2017, 0:10

Myślę, że to jest najrozsądniejsze, nie każdy zna się na wszystkim, więc czasem to sprawia problemy ;) Co nie znaczy, że opozycja nie może się czepiać o bezczynność niektórych ministerstw :D

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 24 cze 2017, 0:20

Teraz - jasne.

Ale chodzi o to, żeby na przyszłość nie było takich sytuacji, że rzeczywiście rząd rzuca raz na kilka miesięcy jakiś event, więc coś tam się dzieje w tle, a za chwilę w debacie wyskakuje mi 5000 pytań o to, że w pipidówkowej społce ktoś został zwolniony. No bo serio, odbiera smak życia. Każdej partii, jakby dać teraz rząd pod ster to - będąc w opozycji - rozmielę go błyskawicznie (bez fałszywej skromności), bo ciężko jest ilościowo obrabiać wszystko, za to rozmielać - banał ;) Takie akcje są ok raz na czas, a nie siła złego na jednego ;)

A też nie chodzi o to, żeby 24/7 gasić tylko pożary. Jasne, raz na jakiś czas wrzucić temat (jak z tym zabiciem gościa we Wrocku) - super, jakaś interakcja. Raz na jakiś czas impuls, żeby zrobić coś z polityką społeczną - super. Ale nie robić podjazdów, które jednak są trochę przesadzone. Bo rzeczywiście jest tak, że bycie rządem jest najchujowsze, i nikt nie chce potem nim być, a powinno być generalnie w miarę ok droga do wykazywania się z własnymi inicjatywami, a nie pewność, że za kilka miesięcy zawsze się padnie ;)

Wróć do „Spamowisko”