Rekrutacja

Tutaj zgłaszamy się do gry.
Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Re: Rekrutacja

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 13 lut 2017, 23:45

Do Postępowych Demokratów ;)
Gniewomir Maj-Ołyński - dr nauk humanistycznych z zakresu nauk o polityce, dziennikarz, menadżer kultury,
I wiceprzewodniczący Postępowych Demokratów, poseł na Sejm III i IV kadencji IV RP

Awatar użytkownika
Kordian Sokowiński

Postautor: Kordian Sokowiński » 19 lut 2017, 16:52

Dzień dobry, proszę do Partii Liberalno-Konserwatywnej :)
(-) Kordian Sokowiński - poseł na sejm III kadencji, prezes Wolność i Braterstwo

Frakcja: Ferdynand Stańkiewicz, Judyta von Treskow-Hołowińska, Martyna Lubomirska

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 19 lut 2017, 17:29

Nie lepiej do PiSu, albo Nowego Świtu, ew. PPol, albo ND? PLK ma już kilku graczy i myślę, że już starczy ;)
Członek zarządu Partii Polaków. Poseł na Sejm II i III kadencji.

Dawniej:
Wicepremier, Minister Sportu i Turystyki, pełnomocnik do spraw reformy administracyjnej, prezes Partii Polaków.

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 19 lut 2017, 19:48

Bez sensu jest obsadzanie przez kilkanaście osób tej samej partii, bardziej przydadzą się gracze w PiSie, Prawicy, ND, czy nawet w Postępowych ;)
Gniewomir Maj-Ołyński - dr nauk humanistycznych z zakresu nauk o polityce, dziennikarz, menadżer kultury,
I wiceprzewodniczący Postępowych Demokratów, poseł na Sejm III i IV kadencji IV RP

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 20 lut 2017, 17:24

PL-K, biorąc pod uwagę nieobecność Ryszkowskiej, ma tylko mnie i Wicentego. Trzecia osoba jest jak najbardziej uzasadniona, zwłaszcza, że idzie na to, że pewnie będziemy w koalicji.

btw. mówienie, że PL-K jest obszadzana przez KILKANAŚCIE osób (sic!) jest zabawne xD
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 20 lut 2017, 18:41

Marek Kohn pisze:PL-K, biorąc pod uwagę nieobecność Ryszkowskiej, ma tylko mnie i Wicentego. Trzecia osoba jest jak najbardziej uzasadniona, zwłaszcza, że idzie na to, że pewnie będziemy w koalicji.

btw. mówienie, że PL-K jest obszadzana przez KILKANAŚCIE osób (sic!) jest zabawne xD

Zjedz Snickersa, bo twoje ego przerasta twoją inteligencję.

Administrator
Administrator

Postautor: Administrator » 20 lut 2017, 18:44

Ja akurat zgadzam się z Markiem. Nigdzie nie ma jakiegoś przerostu graczy, także niech nowi idą tam, gdzie chcą.

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 20 lut 2017, 18:55

W każdym razie, trzech graczy (nawet 2) w partii, która na razie ma 29 posłów to trochę dużo ;)

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 20 lut 2017, 19:01

Jeżeli mojego ego to posiadanie w jednej z największych partii 3 graczy to naprawdę wow ;) Nie widzę przerostu. To nie jest tak, że jest 5 graczy a gdzie indziej jeden, tylko mamy mieć 3 graczy. Z dużych partii rzeczywiście jest brak w ND (bo Grabowski jest sam). W PD masz dwie osoby. Na lewicy są dwie. W PiS dwie. Nie wiem dlaczego PiS miałby mieć zgodę na trójkę graczy, a nie PLK nie ;) Chyba dlatego tylko, że chcesz moje ego "podbudowywać", że ja z Wincentym możemy więcej niż trzech graczy gdzie indziej. To nie ja sobie buduję w takim razie ego, tylko Ty mi chcesz je zbudować. Chill ;)

W dużych partiach - PiS, PL-K, ND, lewica czy PD powinno być relatywnie więcej graczy niż w mniejszych (jeżeli w ogóle robić jakieś "przymusowe" lokowanie, chociaż ja mu jestem generalnie przeciwny tak w ogóle, bo jak komuś się podoba jakaś partia, to w niej gra, może ona urośnie, może nie). To, że partii mamy tak dużo... to jest właśnie kwestia ego niektórych, ale połączenia robi się IG, a nie przy zielonym stoliczku ;)

Kierowanie się ilością mandatów, jest trochę kiepskie, bo sytuacja się zmieniła, i dzisiaj to ND i PL-K są na czele. Nie ja decydowałem o tym w sondażach, to się stało działaniami w grze.
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 20 lut 2017, 19:11

Budzyńska to NPC, więc słaby przykład. Więc w praktyce PLK ma 5 graczy, a trzeba brać pod uwagę fakt, że Nitka i Ryszkowska mogą wrócić, a Barycz potrafił sam wygrać wybory, także... :)

Wróć do „Rekrutacja”