Postautor: Administrator » 18 sty 2016, 18:47
Duda
Panie marszałku!
Wysoka Izbo!
Po pierwsze nie jestem posłem, czego nie zauważyła pani wicemarszałek Dobrzyńska.
Po drugie to, co mówicie państwo posłowie, jest po prostu skandaliczne! Dlaczego czyjeś życie, ma być zależne od samopoczucia jego matki? Równie dobrze można by było pozwolić na zabijanie już narodzonych ludzi, jeśli ma się zły humor.
Oczywiście, że gwałt powoduje traumę, ale my nic na to nie poradzimy i nie jest to powód do zabijania niewinnych.
Przeczenie oczywistym faktom i zarzucanie mi chporoby psychicznej przez pana Wiśniewskiego to jest po prostu skandal, jakiego dawno nie było w tej izbie! Proszę się najpierw zastanowić, zanim Pan coś powie, bo się Pan naprawdę kompromituje! Może Pan miałby dobre samopoczucie po zabiciu drugiego człowieka, ale proszę nie mierzyć wszystkich swoją miarą. Szczególnie zgwałconych kobiet. Może Pan popiera zabijanie, ale jednak Rzeczpospolita jest krajem praworządnym, gdzie nie ma na to miejsca!
Tak samo Pani poseł Dobrzyńska! Opowiada Pani oczywiste brednie! Czy jeśli kobieta kogoś zabije i powie, że po prostu miała zły humor, to ma uniknąć kary? Bo chyba takiego prawa właśnie Pani oczekuje.
Liczę, że Wysoka Izba widzi całkowity brak logiki w argumentacji posłów lewicy przeciwko tej ustawie.
Dziękuję.