Katarzyna Kajkowska w Radiu Zet o nowych sondażach: Pozwolę sobie odnieść do oceny najnowszych sondaży w wykonaniu Pana Kosmy Drzewińskiego który to mówiąc o mojej partii i mnie samej mówił że:
Po kompromitujących zachowaniach Katarzyny Kajkowskiej poparcie traci także Naprzód! Z polityki wycofał się charyzmatyczny lider ugrupowania Aleksander Lichtenberg, bez niego wielu zwolenników ugrupowania straciło wiarę w zwycięstwo, szczególnie, że Katarzyna Kajkowska zamiast promować program ugrupowania próbuje zwrócić na siebie uwagę głupawymi happeningami, nie zdając sobie sprawy, że te jedynie jej szkodzą.
Panie Kosmo jeżeli Pan to słyszy to mam dobrą radę - więcej wiary w Naprzód! W obecnej sytuacji samo promowanie programu nie wystarczy gdyż jest to w pojedynkę po prostu nudne. Trzeba jeszcze zwrócić na siebie uwagę by program mógł trafić pod strzechy. Wszak nie może być on przedstawiany przez byle kogo a charyzmatyczne i charakterystyczne osobowości. Owszem mój happening z konferencją prasową Pana Beska był wpadką i sama się do dzisiaj z tego śmieje a jak wiadomo trzeba to robić by nie być smutnym. Nie znaczy to jednak że nie wyciągnęłam z niego wniosków bo już wiem że to co zrobiłam jest po prostu nudne. Obalam też tezy że happeningi mi szkodzą - wprost przeciwnie dają mnóstwo pozytywnej energii do działania. Ją z kolei próbuje przerzucić na partię. Myślę że przyczyną słabszego rezultatu nie jestem ja ale Aleksander Liechtenberg który to w sposób bezczelny opuścił zarówno koalicję jak i partię.
Nie powiedzieliśmy jednak ostatniego słowa
! Odbudowujemy struktury po ciosie zadanym nam przez byłego Prezesa. Planujemy też przedstawić nasz program podczas spotkań z wyborcami mających miejsce formę pikników a nie konwencji wyborczych gdyż one są po prostu nudne i zamknięte na tych którzy mogą na nas głosować.