Termin wyborów 30 marca. W realu będzie to 12 maja.
Czas na rejestrację komitetów macie do godziny 8:00 28 kwietnia. Dokonywać należy tego w temacie kampanijnym na tajnym forum. Brak dokonania rejestracji w terminie skutkować będzie brakiem możliwości udziału w wyborach. Oczywiście pojawią się także komitety partii nieobsadzonych przez graczy.
Do 28 kwietnia musicie też przedstawić plan kampanii. Jego brak może skutkować brakiem rejestracji komitetu.
PLAN KAMPANII
Tradycyjnie rejestrując listy musicie przedstawić plan kampanii, zawierający:
1) Główne priorytety kampanii, cele kampanii, strategię, taktykę kampanii.
2) Docelową grupę wyborców na których skupi się kampania komitetu.
3) Hasła wyborcze kampanii. Skład komitetu poparcia. Mile widziane projekty bilbordów, spotów etc.
4) Określenie gdzie i kiedy ukazują się billboardy spoty itp. Mile widziane projekty bilbordów, spotów etc. - te nie są wymagane, ale opłaci się je przygotować.
5) Dla chętnych: nieczyste zagrania wobec przeciwników.
Niektórzy olali plan podczas poprzednich wyborów, a to jest rzecz od jakości której może zależeć nawet kolejność na podium!
Do 8:00 29 kwietnia musicie przedstawić listy wyborcze, na które składają się:
1) kandydaci do sejmu w 233 JOWach, (w linku okręgi:
http://symulacja-polityczna.cba.pl/viewtopic.php?p=31001#p31001 )
2) lista krajowa, jeśli komitet startuje w min. 70 JOWach (od 70 do 140 kandydatów na liście; obowiązuje tzw. "suwak", czyli obowiązek naprzemiennego umieszczenia kobiet i mężczyzn na liście),
Listy składają się z postaci graczy, NPCów z partii wchodzących w skład komitetów oraz anonimowych "kandydatów partyjnych". Listy kandydatów muszą być przedstawione i zaakceptowanie przeze mnie w temacie na tajnym. Potem wklejacie na jawne i macie czas skontrolować i ewentualnie zmienić, przy zmiany wymagają mojej akceptacji i są możliwe tylko do 29 kwietnia.
KAMPANIA WYBORCZA
Tradycyjnie - dajecie eventy najpierw w wątku tajnym, po mojej aprobacie jawnym. Nie ma limitu eventów, przy czym pierwszy powinien dotyczyć rozpoczęcia a ostatni zakończenia kampanii. Kampanię można prowadzić od momentu zaakceptowania przeze mnie list.
Możecie na tajnym napisać, na których okręgach szczególnie wam zależy i w których będzie bardziej zintensyfikowana kampania. W takiej sytuacji uwzględnijcie także kosztem których innych okręgów się to dzieje.
Na pewno odbędzie się co najmniej jedna debata wyborcza, której termin zostanie podany z kilkudniowym wyprzedzeniem (wstępnie myślę, że będzie to w ostatnim tygodniu przed wyborami). Oczywiście jak się co do tego dogadacie, to debat może być i więcej.