Nowa gra?

Wszystko o wszystkim.

Nowa gra?

Tak
10
63%
Nie
6
38%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Re: Nowa gra?

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 04 sty 2019, 14:08

Ogólnie mówiąc, to tak jak Radziwiłłka pisała, albo kończymy po wyborach do Sejmu, albo po samorządowych, choć samorządowe, to będą bliżej maja, więc nie wiem, czy to takie opłacalne jest. Pewnie i tak moje zaangażowanie w tą grę nie będzie aż tak wysokie, jak ostatnie ze względu na czas, ale będę się starał ;)
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Awatar użytkownika
Joanna Poniatowska

Postautor: Joanna Poniatowska » 04 sty 2019, 16:16

Ja tutaj bywam od czasu do czasu, więc może mój głos nie liczy się tak bardzo - na początku byłam sceptyczna co do nowej gry, bo rzeczywiście uważam, że nie ma gwarancji że wszyscy stąd przejdą do nowej. Ale widzę, że jest nią jednak spore zainteresowanie więc kto wie, może to jest doby moment na restart?
księżna Joanna Poniatowska-Pawłowska - kasztelanowa kozielska oraz senator I i II kadencji IV RP

Wicepremier i minister spraw zagranicznych w rządzie Weroniki Ryszkowskiej (2024-2025), prezes SS-K/SN-K (2023-2028)

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 04 sty 2019, 16:26

Ja ogólnie nie jestem przeciw nowej grze, ale moim zdaniem trochę za wcześnie jest na zakończenie obecnej gry. Mogę być nieobiektywny z wiadomych względów, ale lepiej zakończyć tą grę z przytupem.
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Awatar użytkownika
krychu9

Postautor: krychu9 » 04 sty 2019, 17:36

Dywagacje, swoją drogą ale GM-owie i chętni pomocnicy musieliby najpierw przygotować mechanikę także na spokojnie do wyborów parlamentarnych dotrwamy przy tej.
Bogusław Długopolski,członek zarządu Ruchu Konserwatywnego, członek Partii Polaków. Frakcja - Mieczysław Golba, Stanisław Szwed.

Awatar użytkownika
Laura

Postautor: Laura » 04 sty 2019, 22:31

krychu9 pisze:Dywagacje, swoją drogą ale GM-owie i chętni pomocnicy musieliby najpierw przygotować mechanikę także na spokojnie do wyborów parlamentarnych dotrwamy przy tej.

Podejrzewam, że te działania zajęłyby nie dłużej niż 14 dni.
Laura Novak
Wicepremier RP- Minister Skarbu i Energii.( 2026-2027 i 2028-2031)
Premier RP ( 2027)
Poseł na Sejm IV RP. I-VI kadencji
W latach 2020-2024 i od 2029 przewodnicząca SLD i ZL.
Przewodnicząca KP ZL w latach 2019-2026

Awatar użytkownika
Fryderyk Skarbinski

Postautor: Fryderyk Skarbinski » 06 sty 2019, 1:02

Jak ktoś techniczny postawi forum to moglibyśmy zacząć pracować nad mechaniką już teraz. W końcu większość zagłosowała za nową grą. Demokracja ;)
Fryderyk Skarbiński - przewodniczący Stowarzyszenia "Rządzić Inaczej", ekonomista behawioralny, doktor ekonomii i psychologii, project manager, działacz społeczny
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał Ajna

Postautor: Michał Ajna » 16 sty 2019, 1:00

Jest to najdłużej istniejąca gra tego typu, okazała się niewątpliwym sukcesem.
Jenocześnie trudno nie zauważyć, że ciągnie już ostatkiem sił, a świat przedstawiony mocno oddzielił się od realnego.
Rok wyborczy to odpowiedni rok na start nowej gry (choć nie wiem czy styczeń to nie za wcześnie) - to dla tego PRPG 1 i nasz gra odniosły sukces, i dlatego wiele innych, startujących w pełni kadencji padało.
Michał II, Król Senior

Awatar użytkownika
Maria Lukrecja Chotolska

Postautor: Maria Lukrecja Chotolska » 18 sty 2019, 11:08

Michał Ajna pisze:Rok wyborczy to odpowiedni rok na start nowej gry (choć nie wiem czy styczeń to nie za wcześnie) [...]

Styczeń to dobry moment, bo jest jeszcze czas na kampanię do PE.
Może podejmijmy jakąś decyzję, np. w drodze głosowania, kiedy i czy chcemy nowej edycji.
Maria Lukrecja Chotolska - wiceprezes SNK

Benedykt Hińcza-Rogowski, Tamara Czartoryska, Andrzej Matusiewicz

Awatar użytkownika
Laura

Postautor: Laura » 18 sty 2019, 19:55

Michał Ajna pisze:Jest to najdłużej istniejąca gra tego typu, okazała się niewątpliwym sukcesem.
Jenocześnie trudno nie zauważyć, że ciągnie już ostatkiem sił, a świat przedstawiony mocno oddzielił się od realnego.
Rok wyborczy to odpowiedni rok na start nowej gry (choć nie wiem czy styczeń to nie za wcześnie) - to dla tego PRPG 1 i nasz gra odniosły sukces, i dlatego wiele innych, startujących w pełni kadencji padało.

Moim zdaniem nie za wcześnie. Pierwsze wybory ig nie będą zbyt blisko tych realnych, pierwszy miesiąc gry nawet tj irl w lutym potrwa 2 tygodnie, gracze muszą organizować partie itp. Nie zakładajmy, że nowa gra zbliży się do obecnej długością trwania.Decyzje o zakończeniu należy podjąć kilka dni przed końcem aby móc grę zakończyć w jakiś sposób, nie zaś zostawiać w próżni. Pewnie moglibyśmy ją kontynuować do grudnia 2029, a więc jeszcze 4 tygodnie, tylko co później z kalendarzem wyborczym?. Aż tak dużego oddzielenia w liniach sporu politycznego, legislacji nie ma. Największa różnica jest w ustroju.
Laura Novak
Wicepremier RP- Minister Skarbu i Energii.( 2026-2027 i 2028-2031)
Premier RP ( 2027)
Poseł na Sejm IV RP. I-VI kadencji
W latach 2020-2024 i od 2029 przewodnicząca SLD i ZL.
Przewodnicząca KP ZL w latach 2019-2026

Awatar użytkownika
Aleksander Beski

Postautor: Aleksander Beski » 18 sty 2019, 21:17

Jestem za zakończeniem gry po wyborach w 2030.
Aleksander Beski - Poseł IV kadencji, członek Rządzić Inaczej.

Wróć do „Spamowisko”