Nowa gra?

Wszystko o wszystkim.

Nowa gra?

Tak
10
63%
Nie
6
38%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
Anna Radziwiłł-Schmidt

Re: Nowa gra?

Postautor: Anna Radziwiłł-Schmidt » 01 sty 2019, 23:12

+ jeszcze fajnie byłoby jakoś tą grę domknąć, niż czekać aż się nieładnie skończy, gracze poodchodzą itp. Co do GMowania, to ja mogłabym spróbować (jeśli nie będzie innych chętnych, ale Mikołaj sygnalizuje, że wolałby nie). Tutaj za bardzo zaangażowałam się w rozgrywkę, to mogłaby być ciekawa odmiana.
Anna Radziwiłł-Schmidt - sekretarz generalna NATO (od 2032).

Premier RP (2015-20; 2028-32), szefowa PE (2027-28), szefowa AFET (2024-2027), wicepremier, MSZ (2021-22), liderka PD (2021-24; 2030-32).

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 01 sty 2019, 23:15

Ja bym np. nie chciał wracać do przeszłości, a zwłaszcza 2005, lub 2007, bo znów musielibyśmy przerabiać Smoleńsk i w przypadku 2005 moglibyśmy symulować jedynie parlamentarne, bo trudno by było uśmiercić w katastrofie Smoleńskiej np. Leppera, albo któregoś z graczy.
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Awatar użytkownika
Aleksander Lichtenberg

Postautor: Aleksander Lichtenberg » 01 sty 2019, 23:40

Też nie chciałbym wracać do aż takiej przeszłości. Mam wrażenie, że nie odnalazłabym się w tamtych realiach. Chociaż może się mylę ;) Ponadto niektórzy za bardzo chcieliby ułatwić sobie grę, że kopiowaliby eventy słowo w słowo. Robienie zasady, że tak nie można byłoby również bezsensu.
I Smoleńska nie dałoby się pominąć. Od 2010 raczej nie warto zaczynać.
Jeśli szukamy ewentualnego nowego GM'a to powinien być właśnie gracz, który był aktywny i nie opuszczał gry od początku. I tutaj mamy tylko (chyba) dwóch takich graczy. Laura i ty. Macie już doświadczenie w takich grach, pomagaliście aktualnemu GM'owi. Jeśli będziecie mieli odwagę zająć się wszystkim, to byłoby ciekawie.
Jednak jeśli chodzi o zakończenie tej gry, to jest kilka możliwości (od przejęcia władzy przez żółte kamizelki, przez wstąpienie Polski do Federacji Europejskiej, po koniec świata). Ostatnia nie zostawia otwartych pytań. :lol:
Chciałbym zwrócić uwagę na szatę graficzną/silnik. Ta, jak przeglądałem poprzednie gry, jest najbardziej intuicyjna, nie ma błędów, opcja szukaj jest dość prosta, widać to co trzeba.

Awatar użytkownika
Aleksander Beski

Postautor: Aleksander Beski » 01 sty 2019, 23:44

Jak dla mnie są dwie opcje, 1989 lub 2019. Z jednej strony 2019 byłby bardziej łatwe, ponieważ już mamy podstaw, z drugiej można by pisać historię polityczną Polski od nowa.
Aleksander Beski - Poseł IV kadencji, członek Rządzić Inaczej.

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 01 sty 2019, 23:49

1989 byłby ciekawy, bo byłaby stosunkowo łatwa możliwość zmiany granic Polski, o tym, że Gorbaczow chciał oddać Kresy Polsce, a Niemcy mieli parcie na Ziemie Odzyskane to żadna tajemnica, ale to pewnie nie ja bym o tym decydował :lol:
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jasniewicz

Postautor: Krzysztof Jasniewicz » 01 sty 2019, 23:58

Ja bym chętnie cofnął się do 1919 roku i Sejmu Ustawodawczego - z całą debatą ustrojową, nową Konstytucją itd.
Doktor nauk medycznych, lekarz endokrynolog
Apologeta, rzymski katolik, pasjonat historii i geopolityki.
Dumny członek Ruchu Konserwatywnego

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 02 sty 2019, 0:08

Ja generalnie jednak mam sceptyczny charakter do nowej gry. Mamy jednak 10 aktywnych graczy, w dalszej perspektywie mogą dołączyć/wrócić następni, kiedy robił ten wątek były dwie, więc moim zdaniem lepiej, żeby ta gra była dalej do momentu "ostatecznego zużycia".

Awatar użytkownika
Aleksander Lichtenberg

Postautor: Aleksander Lichtenberg » 02 sty 2019, 0:14

10 aktywnych i półaktywnych ;) Tylko czy ostateczne zużycie nie nastąpi za moment?
Bardzo cenię postawę, że z własnego pomysłu się wycofałeś :)

Awatar użytkownika
Aleksander Beski

Postautor: Aleksander Beski » 02 sty 2019, 0:15

Krzysztof Jasniewicz pisze:Ja bym chętnie cofnął się do 1919 roku i Sejmu Ustawodawczego - z całą debatą ustrojową, nową Konstytucją itd.

O matko, to chyba trzeba mieć dużą wiedzę historyczną o tamtych czasach xD
Aleksander Beski - Poseł IV kadencji, członek Rządzić Inaczej.

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 02 sty 2019, 0:20

Aleksander Lichtenberg pisze:10 aktywnych i półaktywnych ;) Tylko czy ostateczne zużycie nie nastąpi za moment?
Bardzo cenię postawę, że z własnego pomysłu się wycofałeś :)

Wiesz, zawsze coś mogę z RKon osiągnąć, druga kwestia, to właśnie pięciokrotny wzrost jeżeli chodzi o graczy, więc jeżeli mamy się bawić dalej, to najlepiej właśnie tu.

Wróć do „Spamowisko”