Anna Jedynak kończy kampanię przed drugą turąWspierana przez Demokratyczne Porozumienie Samorządowe kandydatka na prezydenta Sosnowca Anna Jedynak podsumowała dzisiaj swoją kampanię i zachęciła zwolenników, by w trakcie niedzielnej elekcji licznie pojawili się przy urnach wyborczych.- Chciałabym podziękować wszystkim, którzy zaangażowali się w moją kampanię, nie tylko w ciągu ostatnich dwóch tygodni, ale także przed pierwszą tura. Bez względu na wynik cieszę się, że mogłam w trakcie tej kampanii spotkać się z tysiącami ludzi, wysłuchać ich problemów, potrzeb. Mam nadzieję, że w drugiej turze to mnie wybierzecie, abym mogła je rozwiązywać. Zachęcam jednak przede wszystkim, abyście udali się to tych urn wyborczych i oddali swój głos. Frekwencja powinna być jak najwyższa, a głosowanie w wyborach to przywilej, nie obowiązek. - podkreśliła Anna Jedynak w swoim przemówieniu na zakończenie kampanii.
Podczas ostatniego spotkania z wyborcami kandydatka Demokratycznego Porozumienia Samorządowego podsumowała swoją kampanię, jeszcze raz przypominając najważniejsze postulaty. Są wśród nich m.in. bon dla nowo narodzonych Sosnowiczan i ich rodzin, bon edukacyjny dla maturzystów, remonty torowisk na liniach nr 21, 24, 26 i 27, remonty szkół a także wymiana sprzętu komputerowego, budowa nowego parku, czy kanalizacja oraz gazyfikacja Maczek i Boru. - W trakcie tej kampanii przedstawiła spójny i realny program wyborczy, który wielu mieszkańcom się spodobał. - powiedziała Jedynak.
Na spotkaniu pojawiła się szefowa Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Maria Radziwiłł, aby udzielić Jedynak swojego poparcia. - Trzymam za Annę kciuki bo wiem, że ona będzie prezydentem każdego mieszkańca, będzie miała na uwadze wszystkie głosy, nikogo nie będzie ignorować, a przede wszystkim nie będzie siedzieć z założonymi rękami. Anna jest człowiekiem czynu i uważam, że to właśnie na nią powinniście oddać swoje głosy. - powiedziała. Oprócz niej swojego poparcia kandydatce udzielili: były prezydent Arkadiusz Chęciński, posłanka Zdzisława Dacko-Pikiewicz, radni sejmiku Wojciech Saługa i Izabela Leszczyna, była marszałek Sejmu Barbara Dolniak, a także aktorzy Borys Szyc i Jacek Poniedziałek.
Na koniec Anna Jedynak wraz ze swoimi współpracownikami odbyła spacer ulicami miasta, rozprowadzając materiały wyborcze, ściskając ręce, robiąc selfie i rozmawiając z wyborcami.