Paweł Malinowski odpowiada:
No a ja odnoszę wrażenie, że ma pan problem z odniesieniem się do moich słów. Skoro pan uważa te słowa za mądre, to nie dziwię się dlaczego ZLew jest w koalicji z GPR, a wcześniej z SCD.
Fryderyk Skarbiński o zjednoczeniu prawicy
Stare partie zamiast rozwiązywaniem problemów Polaków zajmują się tylko sobą. Podziały i zjednoczenia pokazują tylko że niewiele się od siebie różnią. Działacze przechodzą z jednej partii do drugiej bo nie są ważne ideały tylko polityczne kalkulacje. Dyskusje toczą się wokół tego kto jaką nazwę proponował, czyje postulaty zostały zaakceptowane a czyje nie, kto z kim będzie lub nie będzie w koalicji. Rządzić Inaczej chce zmienić oblicze polskiej polityki. Chcemy zburzyć status quo i monopol zajmujących się sobą starych partii. Polityka jest dla nas służbą obywatelom, a dyskusje powinny toczyć się wokół merytorycznych tematów: jak zbudować model gospodarczy aby wyprzedzić inne kraje, jak skonstruować system emerytalny aby zapewnić naszym seniorom spokojną jesień życia, jak poprawić funkcjonowanie usług publicznych. To są tematy, o których powinniśmy dyskutować ale politycy starych partii unikają ich jak ognia. Taka dyskusja nie jest atrakcyjna dla mediów. Taka dyskusja nie rozpala emocji wyborców i nie pozwala zbić politycznego kapitału.
Fryderyk Skarbiński o dymisji DeLeona i inwestycji Renault
Stare partie znów prześcigają się w spekulacjach medialnych na temat następcy premiera. I chociaż ważne jest kto to jeszcze ważniejsze jest jak i co będzie chciał realizować jego następca.
Dziwi mnie, że bez większego echa przeszła inwestycja Renault w Goleniowie. Jestem ciekaw ile samorząd zapłacił francuskiemu koncernowi za umiejscowienie fabryki w Polsce. Oczywiście zapłata będzie w ulgach podatkowych i innych preferencjach. Tylko pozostaje pytanie dlaczego dotujemy przemysł francuski a nie rodzimy. Ile dzięki tym pieniądzom moglibyśmy wesprzeć polskich przedsiębiorców to już samorządowcy nie mówią.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 44 gości