Nuda

Wszystko o wszystkim.
Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Re: Nuda

Postautor: Szamir DeLeon » 31 mar 2018, 21:32

Dlatego obawy lewicy były całkiem zasadne :lol: Mówiliśmy, że wystarczy zmienić już istniejącą Konstytucję, a nie tworzyć nową zmieniając jeszcze kilka przepisów (senatorowie duchowni itp.). Oczywiście my mieliśmy inne argumenty do tego ;)

To gorzej dla Poznania :lol:

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 31 mar 2018, 21:35

W tych wyborach elektorat prawicowy raczej nie poszedł do drugiej tury, w samorządowych może nie być tak niewielkiej różnicy, bo wydaje mi się, że konserwatyści mimo wszystko wolą Jaśkowiaka niż lewaczkę Pusz i raczej więcej niż pójdzie do drugiej tury :D
Gniewomir Maj-Ołyński - dr nauk humanistycznych z zakresu nauk o polityce, dziennikarz, menadżer kultury,
I wiceprzewodniczący Postępowych Demokratów, poseł na Sejm III i IV kadencji IV RP

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 31 mar 2018, 21:40

W sumie, to tu był wybór między lewakiem i lewaczką :lol:
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 31 mar 2018, 21:42

Irl to prawica tak nienawidzi Jaśkowiaka jak mało którego prezydenta miasta. Mam wrażenie, że chyba woleliby powrót Grobelnego czy nawet jakiegoś działacza PZPR :lol:
http://wpolityce.pl/polityka/359123-co- ... em-zdjecia
Tylko, że w Polsce nie ma samej prawicy, zapewne Jaśkowiak brał też dużo z centrum i lewicy, a też Pusz nie była taka skrajna ;)

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 31 mar 2018, 21:49

No jako znawca sportów moto nie trawię Jaśkowiaka, bo chciał zaorać tor Poznań (skąd inąd była szansa, żeby gościł F1, ale mimo wstępnych spotkań Berniego z Gierkiem nie wyszło i F1 trafiło na Węgry), bo mu nie pasował hałas niczym jak Marek Kopel z tramwajem 12...
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 31 mar 2018, 23:00

Ten moment, kiedy nie wiesz o czym Liściowski/GM mówi, bo mało się znasz na technice prawodawczej i musisz improwizować... ;)

Awatar użytkownika
Laura

Postautor: Laura » 31 mar 2018, 23:51

Lukasz Wojtowicz pisze:W sumie, to tu był wybór między lewakiem i lewaczką :lol:

Co kandydaci mają wspólnego z lewactwem?
Laura Novak
Wicepremier RP- Minister Skarbu i Energii.( 2026-2027 i 2028-2031)
Premier RP ( 2027)
Poseł na Sejm IV RP. I-VI kadencji
W latach 2020-2024 i od 2029 przewodnicząca SLD i ZL.
Przewodnicząca KP ZL w latach 2019-2026

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 31 mar 2018, 23:55

Czy ustawa zmienia coś w artykułach 464 i 465 Kodeksu wyborczego? Z tego co widzę, to nie, więc po co zapis o nich w projekcie?

Chodzi prawdopodobnie (nie wiem, nie działa mi ISAP) o to, że art. 464, 465 niczym się nie różni od już istniejących przepisów, więc po co jest on w ustawie.
W art. 1. przepisy nowelizujące poszczególne artykuły sugerowałbym pogrupować w punkty.

Chodzi o to, aby było mniej więcej tak:
Art. 1. W ustawie Kodeks Wyboczy z dnia 5 stycznia 2011 r. wprowadza się następujące zmiany:

1) Art. 459.§ 1. otrzymuje brzmienie: (...)

2) Art. 462. otrzymuje brzmienie: (...)

Każda zmiana artykułu- kolejna liczba przed nim ;)

Moja kolejna uwaga dotyczy art. 2. Jeśli projekt zostałby przyjęty w obecnej formie, derogacji uległyby przepisy art. 16 ust. ust. 1-2 i 4 ustawy o samorządzie województwa.

Derogacji- derogatio- uchylić. Chodzi o to, że art. 16 byłby już niewiążący, nie miałby żadnej mocy.

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 01 kwie 2018, 0:25

Mimo wszystko Jaśkowiak ma raczej szerokie poparcie w Poznaniu, tak mi się przynajmniej wydaje :D

Zgłosiłem stosowne poprawki w Senacie, doskonale mi się pisze to Jaskulską <3
Gniewomir Maj-Ołyński - dr nauk humanistycznych z zakresu nauk o polityce, dziennikarz, menadżer kultury,
I wiceprzewodniczący Postępowych Demokratów, poseł na Sejm III i IV kadencji IV RP

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 01 kwie 2018, 12:02

Laura pisze:
Lukasz Wojtowicz pisze:W sumie, to tu był wybór między lewakiem i lewaczką :lol:

Co kandydaci mają wspólnego z lewactwem?

To było ironia z wypowiedzi Gniewomira, nie obrażanie Jaśkowiaka, czy Pusz...

Wróć do „Spamowisko”