Komentarze do wiadomości z kraju

Najważniejsze newsy z kraju. Telewizja, radio, internet.
Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Re: Komentarze do wiadomości z kraju

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 26 mar 2018, 15:38

Łukasz Wójtowicz w tym samym studiu:
Cytując artykuł z wPolityce.pl albo SCD udaje, że nie zna historii, albo Krzysztof Hans nie uważał na lekcjach historii, choć nietrudno się domyślić jaki kontekst jest wypowiedzi Dominiki Chwaski. Była wyraźna mowa o "Polskich obozach koncentracyjnych", oraz o mordowaniu Ślązaków, więc proszę nie wykręcać się, tylko przeprosić za koleżankę, chyba że ma pan podobne poglądy, co pani koleżanka, co jest kwintesencją Polonofobii prezentowaną przez pańską partię.
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Awatar użytkownika
Krzysztof Hans
Kontaktowanie:

Postautor: Krzysztof Hans » 26 mar 2018, 16:40

Krzysztof Hans w TVN24:
Nie mam żadnych podobnych poglądów - w imieniu swojej partii odcinam się od jej wypowiedzi jeżeli była zła i zostawiam przeproszenie za nie samej pani Chwasce. Ze swojej strony i mojej partii za nią oczywiście przepraszam.

Awatar użytkownika
Krzysztof Hans
Kontaktowanie:

Postautor: Krzysztof Hans » 27 mar 2018, 12:52

Krzysztof Hans (SCD) w Polsacie News :
Od początku uważałem że wniosek Postępowych Demokratów w sprawie Lidii Szyleckiej jest bezsensowny i jak widać miałem racje. Nie co dziwi mnie wniosek złożony w normalnym trybie do którego to w ostatnim czasie wysłałem wraz Lidią Szylecką i prawnikami z mojej partii wniosek o odrzucenie zgłoszenia z tej racji że tą sprawę można załatwić polubownie bez udziału sądu, zwłaszcza że wcześniej wysłaliśmy przeprosiny do PD które to niestety zostały odrzucone. Nie wiem czy PD chce iść po trupach po wygranej ale w moim odczuciu ten ruch jest głupi - w okresie wyborczym trzeba walczyć o głosy a nie kłócić się z inną partią która ma podobne poglądy.

Awatar użytkownika
Joanna Poniatowska

Postautor: Joanna Poniatowska » 27 mar 2018, 14:01

Italia Szymanowska również w Polsat News:
Obrazek

Faktem jest, że te wypowiedzi zostały przez waszą kandydatkę ukradzione na zasadzie "kopiuj-wklej", tutaj nie można mówić o wspólnych postulatach, to jest po prostu kradzież. Nie mieliście pomysłu na kampanię i skserowaliście ją od prezydenta Jaśkowiaka. Jednak zgadzam się co do jednego - w trakcie wyborów liczy się walka o głosy, a nie partyjne wojenki, dlatego zachęcam gorąco do głosowania na kandydata naszej partii, Wincentego Grabowskiego, który nie miesza się w głupie spory, zajmuje się konkretami i walczy o wyborców.
księżna Joanna Poniatowska-Pawłowska - kasztelanowa kozielska oraz senator I i II kadencji IV RP

Wicepremier i minister spraw zagranicznych w rządzie Weroniki Ryszkowskiej (2024-2025), prezes SS-K/SN-K (2023-2028)

Awatar użytkownika
Krzysztof Hans
Kontaktowanie:

Postautor: Krzysztof Hans » 29 mar 2018, 23:09

Krzysztof Hans w TVN24:
Mam pewne pytanie do pana Sakiewicza a mianowicie czy dajmy na to dowiedział się od sądu że Ojciec Rydzyk jest przestępcą to też by go bronił? Mam wrażenie że on go broni dla ideii a nie wolności mediów. Wszak Rydzyk to taki guru mediów prawicy. Pewnie znając życie gdybym złożył wniosek przeciwko prezesom waszej stacji (a tego nie zamierzam) to pan Sakiewicz byłby pierwszym szczęśliwym z tego powodu.

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 29 mar 2018, 23:28

Quách Cẩm Trang Anh w tym samym studiu, co K. Hans:
Jakby pozwał pan TVN24, to pan Sakiewicz powiedziałby, że marnie próbujecie zatuszować swoją ostatnią działalność. Taki modern talking, na każdy ruch znajdzie się odpowiednia retoryka.
Pan Sakiewicz nie broni Tadeusza Rydzyka ze względu na ideę, ale po prostu jest to dla niego wygodne. Tworzy politykę przez podziały, zwiększa nakład swoich tytułów przez tworzenie sztucznych konfliktów. Jeśli dla kogokolwiek zgłoszenie do niezależnej prokuratury jakiejś fundacji jest działaniem przeciwko wolności mediów, to nie rozumie tego pojęcia.
Ten protest należy też odebrać jako działanie przeciwko państwu polskiemu. Jeśli ktoś uważa, że w Polsce nie ma niezależnych, bezstronnych i niezawisłych sądów na takim poziomie, który przynajmniej pozwala na nieistnienie politycznych wyroków, to bardzo on niszczy zaufanie obywateli do państwa.
Zrozumiałbym te protesty, gdyby pan Hans czy ktokolwiek z rządu proponowałby likwidację TVTrwam, blokowanie prawicowych mediów czy nawet zmiany w prawodawstwie, które utrudniłyby działalność, ale nigdy nie padły takie słowa i nie padną.

Awatar użytkownika
Krzysztof Hans
Kontaktowanie:

Postautor: Krzysztof Hans » 30 mar 2018, 0:00

Krzysztof Hans (SCD) :
Dokładnie. Moim celem jest zostawienie TV Trwam na rynku ale bez polityki i stronniczości - to samo tyczy się Radia Maryja czy Naszego Dziennika. Ich likwidacja wchodziłaby w grę tylko jeżeli faktycznie prokuratura zgłaszałaby spore nieprawidłowości odnośnie ich funkcjonowania.Nikt nikogo siłą usuwał nie będzie jeżeli nie będzie ku temu powodów.

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 30 mar 2018, 8:33

Łukasz Wójtowicz dla wPolityce.pl do komentarzy Krzysztofa Hansa i Quách Cẩm Trang Anh w TVN24 i demonstracji klubów Gazety Polskiej:
Zjednoczona Lewica zdaje się nie wyciąga wniosków z własnych błędów, ale nie mój problem.
Ingerencja w wolność słowa, bowiem nagły zmasowany atak na Radiomaryjne media zaczęły się wtedy, kiedy te cytują Dominikę Chwaskę, która mówi o "Polskich obozach", a mówienie, że one mają być takie jak Krzysztof Hans chce jest absurdalne, bowiem media mają być niezależne czy to komuś się podoba, czy nie, czy to są media skrajnie prawicowe, czy skrajnie lewicowe. Czasami odnoszę wrażenie, że Krzysztof Hans za dużo naczytał się Mein Kampf.

OG: Hans, nie odnoś się w wPolityce.pl, bo podejrzewam, że jesteś tam traktowany jako persona non grata :P
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Awatar użytkownika
Krzysztof Hans
Kontaktowanie:

Postautor: Krzysztof Hans » 30 mar 2018, 10:26

Krzysztof Hans do komentarza Łukasza Wójtowicza:
Może pan nie wie ale ja gustuje bardziej w innych gatunkach książek niż kontrowersyjne "Main Kampf" którego to co za tym idzie nie czytam gdyż to książka hitlerowska. Poza tym chce zająć się sprawą o. Tadeusza Rydzyka nie dlatego że jedna z człokiń partii coś tam powiedziała i za co zresztą już przeprosiła ale z tego powodu że owa osoba traktuje się jako osobę nietykalną przez co sam temat Radia Maryja stał się tematem tabu. Jeżeli tego nie powstrzymany to Rydzyk będzie mógł robić coraz bardziej kontrowersyjne a nawet łapówkarskie i przestępczw czyny a państwo polskie będzie wobec niego bezradne. Wszyscy są równi wobec prawa a taki Rydzyk i jego fundacja nie są wyjątkami.

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 30 mar 2018, 14:03

Wójtowicz do Hansa:
Rozumiem, że może panu nie pasować działalność niektórych mediów. TVN, czy Polsat zakładali byli współpracownicy SB i z tego powodu mają być potępiane? Moim zdaniem nie, mogą robić co chcą, dopóki nie łamią prawa. Pan widzi problem, którego nie ma. Jeżeli marzy się panu komuna, to niech pan wyjedzie do Korei Północnej, a nie bierze się pan za coś ze względu na nienawiść do prawicy, bo ta odmówiła dania wam stołków.

Krzysztof Hans pisze:W imieniu swoim i Stronnictwa Centrowo-Demokratycznym chciałbym złożyć propozycje dołączenia SCD do waszej partii czyli PLK. Nasze warunki są proste i należą do nich:
1. Poparcie naszych projektów i ewentualne ich dostosowanie tak by były one procedowane w Sejmie.
2. Możliwość dla mojego posła co do składania projektów.
3. Udział w tworzeniu list wyborczych na poziomie minimum 30 procent jej zawartości.
4. Udział w pracach rządu.
5. Ciekawe propozycje pracy dla moich ludzi.
6. Utrzymanie SCD oraz jego thinkthanków i młodzieżowych przy jednoczesnym połączeniu ich z waszym zapleczem.
Mam nadzieje że się dogadamy.

Wróć do „Wiadomości z kraju”