Nuda

Wszystko o wszystkim.
Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Re: Nuda

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 24 mar 2018, 18:30

A swoją drogą patrząc na Platę dochodzę do wniosku, że Hans jest genialnym graczem :D
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 24 mar 2018, 20:03

Oczywiście faktem jest, że Thun uderzają w nazwisko, ale nie dlatego że jest czesko-austriackie (jak jest w rzeczywistości), tylko na nutkę tego, że jest "jak niemieckie". Sugeruje się jej raczej proniemieckość, niż cośkolwiek z Austrią :)

A w kwestii samego Krakowa i Galicji, to jest wręcz przeciwnie. Ogromną estymą się tu raczej te czasy darzy. Znam wręcz freaków (choć nawet z habilitacjami :D ), którzy żyją tą nostalgią do Galicji. I ogromnie pogardzają "po-ruski burdel dawnej Kongresówki" :D
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 25 mar 2018, 12:59

Gniewomir Maj-Ołyński pisze:Na spotkaniu z rolnikami Jaśkowiak mówił o utworzeniu "Zielonych Targów" w Poznaniu: - Uważam, że polscy rolnicy, bezpośrednio od producentów konfitur, miodów, owoców, przetworów owocowych, nabiału czy wędlin. Coraz więcej ludzi ma świadomość, że produkty od rolników są zdrowsze, bardziej ekologiczne, bez konserwantów i GMO, dlatego takie "Zielone Targi" to bardzo dobre rozwiązanie, by wszystkie produkty mieć w jednym miejscu.

Na kolejnym spotkaniu Jaśkowiak mówił o prorodzinnych inicjatywach, które zamierza podjąć: - Dla mnie bardzo ważne jest, by oboje rodzice mieli kontakt z dzieckiem, a relacje buduje się niedługo po narodzinach, dlatego zwiększenie liczby dni urlopu rodzicielskiego to będzie mój priorytet, jeśli zostanę wybrany. Tak samo bardzo chciałbym, by uchwalony był projekt "Godzina dla rodziny", bardzo ważny, by rodzice mogli spędzić czas ze swoją rodziną, choć godzinę dziennie więcej.

Prezydent Poznania mówił także o aplikacji "e-lekarz", likwidacji TS oraz wprowadzeniu bonu edukacyjnego.

Krzysztof Hans pisze:Na spotkaniu z mieszkańcami mówiła o poszerzonej możliwości produktów wiejskich dla mieszkanców: - Uważam, że polscy rolnicy, mają większe znaczenie od producentów żywności ponieważ wytwarzają ją na miejscu w standardach zgodnych z naturą a nie z chemią jaką na codzień oferują sklepy w wielkich miastach. Dlatego uważam że produkty wytwarzane przez rolników powinny skuteczniej docierać do mieszkańców większych miast nie tylko na zielonych targach o których mówi moja wyborcza konkurencja ale i w innych miastach. Produkty wytwarzane przez hipermarkety nie muszą bowiem zastępować tych naturalnych bo najczęściej w tych pierwszych jest więcej chemii przez co są mało atrakcyjne dla konsumenta. Będąc w Senacie będę walczyć że produkty wytwarzane przez rolników powinny być w każdym sklepie a nie tylko na zielonych targach.

Na kolejnym spotkaniu Szylecka mówiła o prorodzinnych inicjatywach, które zamierza podjąć: - Dla mnie podstawą jest kontakt rodzin z ich pociechami ale też możliwość szybszego powrotu do pracy przez rodziców. Co nam bowiem da powiększenie urlopu rodzicielskiego do roku jeżeli rodzic straci przez to możliwość szybszego powrotu do pracy? Dlatego przydałoby się decydowanie o tym kiedy rodzic ma wrócić do pracy przez niego samego. Jeżeli dany rodzic chce zostać dłużej ze swoją pociechą będzie uszanowany na równych zasadach z tymi rodzicami którzy chcieliby wrócić do pracy. Wprowadzę więc możliwość szybszego powrotu do pracy przez rodzica bez utraty przez niego urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego. Będzie zatem możliwość zamiany pozostałych dni urlopu macierzyńskiego po urodzeniu dziecka na rodzicielski dla obojga rodziców do wykorzystania w późniejszym czasie. Pozwoli to lepiej dysponować czasem przez rodziców i nie być skazywanym na wymuszony urlop przez długi okres czasu.

Kandydatka Stronnictwa Centrowo - Demokratycznego mówił także o aplikacji "e-lekarz", ideii zmniejszania cen oraz wprowadzeniu bonu edukacyjnego.

Ej, no bez jaj, co to ma być? Mój event z 21 marca i event Hansa z 24 marca, nawet nie pofatygował się, żeby zmienić końcówkę i postulaty Jaśkowiaka. Event Ryszkowskij vs. jego kolejny event to też plagiat, lead ten sam, nawet nie zmienił "prezydent Poznania", temat ten sam, tak samo event Anki o spocie wyborczym - jego event też spot wyborczy i, też pokazanie dnia. Jeden event - ok, może przypadek, ale 3 plagiaty to chyba nie bardzo jest fair. Nie wiem co GM z tym zrobi, moim zdaniem powinna być minimum dyskwalifikacja z wyborów.
Gniewomir Maj-Ołyński - dr nauk humanistycznych z zakresu nauk o polityce, dziennikarz, menadżer kultury,
I wiceprzewodniczący Postępowych Demokratów, poseł na Sejm III i IV kadencji IV RP

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 25 mar 2018, 13:11

Zgadzam się z Gniewomirem. Dopiero niedawno zauważyłem, że Hans skopiował te loga Pulsu od kogoś, więc ja bym mu dał odpocząć tydzień, bo sorry memory, ale on daje zły przykład innym graczom, bo inni mogą dojść do wniosku, że "Miej wy*ebane, a będzie ci dane", cytując klasyka... ;)
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 25 mar 2018, 13:32

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 25 mar 2018, 15:08

Z tym logotypem Pulsu to nie robiłbym niczego. Jednak z nieumiejętnym skopiowaniem wypowiedzi p. Jaśkowiaka to coś należałoby zrobić.

Mój dzień pracy rozpoczyna się przed godziną 7.
- J.J.
Mój dzień pracy rozpoczyna się przed godziną 6:30.
- L.S.
Kto wcześniej wstaje ten wygrywa? :lol:

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 25 mar 2018, 15:20

Ale ja bym coś profillaktycznego z Hansem zrobił, bo Daje zły przykład graczom (to co, ja nie mogę kopiować ustaw z mikronacji, kopiować eventy kampanijne, czy poprawiać ustaw wedle sugestii graczy #bomisięniechce? :v ) Ogólnie odnoszę wrażenie, że nikt nowy nie chce tu grać przez Hansa, bo nie wiadomo jakim cudem ma poparcie na poziomie 5% nie robiąc de facto nic :v

Awatar użytkownika
Maria Lukrecja Chotolska

Postautor: Maria Lukrecja Chotolska » 25 mar 2018, 17:16

Lukasz Wojtowicz pisze:Ogólnie odnoszę wrażenie, że nikt nowy nie chce tu grać przez Hansa, bo nie wiadomo jakim cudem ma poparcie na poziomie 5% nie robiąc de facto nic :v

No wątpię czy to przesądza o dołączeniu lub nie do gry :? Raczej koncepcja tej gry jest najważniejsza, a "symulacja" to nie tylko Hans, ale wiele innych osób.
Maria Lukrecja Chotolska - wiceprezes SNK

Benedykt Hińcza-Rogowski, Tamara Czartoryska, Andrzej Matusiewicz

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 25 mar 2018, 17:36

Chciałem paru ludzi z TT ściągnąć do gry, ale nie chcieli, bo doszli do wniosku, że gra jest dziwna. (O Hansa chodzi, nie o monarchię) Nie odmawiam Hansowi prawa do gry, ale ale jeżeli ktoś nie ma czasu na aktywną grę, to powinien się do tego przyznać, a nie plagiatować innych, czy tworzyć ustawy o których nic nie wiadomo.

Awatar użytkownika
Laura

Postautor: Laura » 25 mar 2018, 18:18

Lukasz Wojtowicz pisze:Ale ja bym coś profillaktycznego z Hansem zrobił, bo Daje zły przykład graczom (to co, ja nie mogę kopiować ustaw z mikronacji, kopiować eventy kampanijne, czy poprawiać ustaw wedle sugestii graczy #bomisięniechce? :v ) Ogólnie odnoszę wrażenie, że nikt nowy nie chce tu grać przez Hansa, bo nie wiadomo jakim cudem ma poparcie na poziomie 5% nie robiąc de facto nic :v

Nowi gracze dopiero poznawaliby grę i tych, którzy w niej uczestniczą. Mniemam, że Twoje wrażenie jest mylne.
Laura Novak
Wicepremier RP- Minister Skarbu i Energii.( 2026-2027 i 2028-2031)
Premier RP ( 2027)
Poseł na Sejm IV RP. I-VI kadencji
W latach 2020-2024 i od 2029 przewodnicząca SLD i ZL.
Przewodnicząca KP ZL w latach 2019-2026

Wróć do „Spamowisko”