Nuda

Wszystko o wszystkim.
Administrator
Administrator

Re: Nuda

Postautor: Administrator » 16 mar 2018, 1:09

Do konta Wójtowicza, jak rozumiem?

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 16 mar 2018, 1:21

Tak.
Członek zarządu Partii Polaków. Poseł na Sejm II i III kadencji.

Dawniej:
Wicepremier, Minister Sportu i Turystyki, pełnomocnik do spraw reformy administracyjnej, prezes Partii Polaków.

Awatar użytkownika
Krzysztof Hans
Kontaktowanie:

Postautor: Krzysztof Hans » 16 mar 2018, 11:21

PPol to plankton, więc nie wiem, czy coś więcej bym ugrał, bo przy bardzo aktywnej kampanii maksem było 8% wyborców i o ironio to Malinowski ciągnął w górę (w parlamentarnych w 2022 na LK zająłem 4 miejsce, Laurę m.in. pokonałem), a PLK bez kampanii miało tyle samo procent i porównywalną liczbę mandatów, więc nie wiem, czy mój powrót do PPol ma większy sens ;)

Zawsze możesz zrobić też tak źe pójdziesz do innej partii a PPol wciągnie SCD i tym samym będzie ono miało tyle samo mandatów co PLK :)

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 16 mar 2018, 18:54

Tyle, że z PPol wyleciałeś, bo krytykowałeś program i otwarcie kontestowałeś podział administracyjny wprowadzony przez partię, a że PPol ma dużo mocniejsze struktury niż ty, to tym bardziej się nie zgodzą ;)
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Awatar użytkownika
Krzysztof Hans
Kontaktowanie:

Postautor: Krzysztof Hans » 16 mar 2018, 18:58

Tyle że PPol jest właściwie dla SCD partią matką więc jej wchłonięcie byłoby naturalnym krokiem :)

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 16 mar 2018, 19:07

Ale co z tego, że jest partią matką? :D To tak jakby Platforma musiała w realu łyknąć PiS, bo mają fajną przeszłość ;) SCD jest partią lewicującą, a PPol prawicową, poza tym nie wiem, czy ZLew byłby zachwycony, gdyby nagle nowe SCD miało skręcić w prawo, w co nie wierzę, więc nie wiem po co ci zbieranina w partii :D
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Awatar użytkownika
Krzysztof Hans
Kontaktowanie:

Postautor: Krzysztof Hans » 16 mar 2018, 19:10

SCD to partia z gatunku centrum więc ma elementy partii lewicowej i prawicowej :)

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 16 mar 2018, 20:02

Ale twoja partia lewicowuje, co jest faktem, bo gdyby faktycznie była centrową, to byś nie gadał o związkach partnerskich, albo byś powiedział "ja jestem za związkami partnerskimi, ale członkom partii zostawiam wolną rękę", więc musisz się określić, czy jesteś w centrum, na lewicy, czy na prawicy ;)

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Centrum_(opcja_polityczna)
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Centrolewica
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Centroprawica

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 16 mar 2018, 21:01

Dla mnie SCD to bardziej populistyczna partia, ale trochę na lewo :lol: Oby nie skończył jak Ruch Pięciu Gwiazd, najpierw dość lewicowy, a później prawica do potęgi :lol: SCD o sprawach światopoglądowych wypowiada się jak PD, PO- wolność sumienia.

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 16 mar 2018, 21:13

Jeżeli zaś chodzi o obecne pytanie to SCD popiera związki jednopłciowe.
- Krzysztof Hans ;)

Wróć do „Spamowisko”