Nuda

Wszystko o wszystkim.
L_Wojtowicz

Re: Nuda

Postautor: L_Wojtowicz » 15 mar 2018, 22:57

Tyle, że wiesz, wtedy odszedłem, bo nie było pomysłu na dalszą grę (paradoksalnie wchodzenie do PLK było głupotą), potem nowe pomysły na grę przychodziły, ale ten słynny event, w dodatku odejście Kohna, gdzie miał możliwość skonsultowania programu, ale werbalnie z tego nie skorzystał (jeżeli mu nie pasuje ten KRS, to bym zrezygnował, bo rozważałem puszczenie to do Sejmu już poprzedniej kadencji, tylko weny nie było), więc... ;)

Jakby co Szamir, nic do ciebie nie mam i nie mam nic za złe, bo masz prawo krytykować coś, co potencjalnie może zagrozić twojej partii i a vice versa ;)

Awatar użytkownika
Laura

Postautor: Laura » 15 mar 2018, 23:04

Zawsze możesz partię od dołu budować, zajmie to trochę czasu, ale satysfakcja z gry większa. Przestrzeń na jakieś poglądy zawsze się znajdzie. Aktywność będzie, to poparcie też. Z Twoich postaci zdecydowanie więcej osiągnął Malinowski niż Wójtowicz.
Laura Novak
Wicepremier RP- Minister Skarbu i Energii.( 2026-2027 i 2028-2031)
Premier RP ( 2027)
Poseł na Sejm IV RP. I-VI kadencji
W latach 2020-2024 i od 2029 przewodnicząca SLD i ZL.
Przewodnicząca KP ZL w latach 2019-2026

Administrator
Administrator

Postautor: Administrator » 15 mar 2018, 23:07

Nie rozumiem dlaczego ten event ma oznaczać, że jesteś "persona non grata" (swoją drogą nie ja go pisałem). W tej grze właśnie o to m. in. chodzi, że Twoje działania spotykają się z określoną reakcją. Obrażanie się o to jest moim zdaniem bardzo dziecinne.

Poza tym wydaje mi się, że Kohn akurat pewnie nawet nie wiedział o tym programie.

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 15 mar 2018, 23:09

Na ten KRS to pewnie prawie nikt nie zwraca uwagi. Chodzi tylko o to, aby były podstawowe reguły zapewnione. Kohn zapewne odszedł, bo nie miał czasu na grę ;)

Do mnie nie możesz mieć pretensji :lol: Krytykowałem, bo chodzi o zasady- Ryszkowska złamała swoją deklarację, kolejny polityk-premier, który zrobiłby podobnie to na pewno byłby krytykowany ;)

A PPol da się jeszcze odbudować :idea:

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 16 mar 2018, 0:09

Nawet o tym programie nie wiedziałem :D I nie podpisałbym się pod nim (bo są tam pomysły takie trochę od czapy), a że i tak chciałem zrezygnować (a w razie powrotu nie być obciążonym czymkolwiek co nastąpi w PL-K), to była to dobra przyczyna.
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Laura

Postautor: Laura » 16 mar 2018, 0:20

Pewnie, że Ppol da się odbudować i odpowiednią osobą do tego jest / byłby Paweł Malinowski. Benhakker zaczynał z dwoma posłami ig w 2016 chyba, a w 2018 miał trzeci wynik w samorządach, trzeci w wyborach do PE -2019. Trochę słabszy, ale też dobry w parlamentarnych. On wykonał dużą i bardzo dobrą pracę. Naprawdę jestem pod wrażeniem tego co zrobił w wyborach samorządowych w 2018, ile miał osób z reala, z różnych regionów. Pewne elementy wspólne miała Ppol na tym polu
Laura Novak
Premier RP ( 2027)

L_Wojtowicz

Postautor: L_Wojtowicz » 16 mar 2018, 0:47

Administrator pisze:Nie rozumiem dlaczego ten event ma oznaczać, że jesteś "persona non grata" (swoją drogą nie ja go pisałem). W tej grze właśnie o to m. in. chodzi, że Twoje działania spotykają się z określoną reakcją. Obrażanie się o to jest moim zdaniem bardzo dziecinne.

Poza tym wydaje mi się, że Kohn akurat pewnie nawet nie wiedział o tym programie.

Szczególnie, że Wójtowicz nie jest osobą zbyt dobrze kojarzoną przez społeczeństwo i po jego rezygnacji wielu zapewne odetchnęło z ulgą - pisze w felietonie dla WP Krzysztof Surmacz.

No akurat to troszkę sugeruje, ale może ja to źle interpretuję.

Szamir DeLeon pisze:Na ten KRS to pewnie prawie nikt nie zwraca uwagi. Chodzi tylko o to, aby były podstawowe reguły zapewnione. Kohn zapewne odszedł, bo nie miał czasu na grę ;)

Do mnie nie możesz mieć pretensji :lol: Krytykowałem, bo chodzi o zasady- Ryszkowska złamała swoją deklarację, kolejny polityk-premier, który zrobiłby podobnie to na pewno byłby krytykowany ;)

A PPol da się jeszcze odbudować :idea:

PPol to plankton, więc nie wiem, czy coś więcej bym ugrał, bo przy bardzo aktywnej kampanii maksem było 8% wyborców i o ironio to Malinowski ciągnął w górę (w parlamentarnych w 2022 na LK zająłem 4 miejsce, Laurę m.in. pokonałem), a PLK bez kampanii miało tyle samo procent i porównywalną liczbę mandatów, więc nie wiem, czy mój powrót do PPol ma większy sens ;)

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 16 mar 2018, 1:02

A ten event: viewtopic.php?f=7&t=3&start=380#p48674 sugeruje, że jestem nieporządziuchem (miejscami ten DeLeon jest bardzo niereprezentatywny, mogłem wziąć sobie inną postać do odgrywania mnie, ale nie sądziłem, że będę dość ważną osobą tak szybko :lol: ), a ten event: viewtopic.php?f=7&t=3&start=370#p48245 , że lewica nie ma prawa wygrać :lol: Nie możemy brać do siebie wszystkich eventów, wypowiedzi. Czasem mogą nam one pomóc w lepszej grze, a czasem są elementem gry i tyle.

Awatar użytkownika
Laura

Postautor: Laura » 16 mar 2018, 1:04

Na liście krajowej ZL miała 3 mandaty więcej viewtopic.php?f=4&t=1285&start=20

PLK była partią głównego nurtu w grze, PPol nie. Nie możesz z góry zakładać, że partia pozostanie planktonem. W wyborach do PE ordynacja okazała się niekorzystna, którą sami popieraliście.
Laura Novak
Premier RP ( 2027)

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 16 mar 2018, 1:07

Ale wtedy zdobyłem więcej głosów od ciebie personalnie ;)

PS: GM, jak możesz, daj mi nowe hasło na maila, bo zmieniłem i nie znam nowego :D
Członek zarządu Partii Polaków. Poseł na Sejm II i III kadencji.

Dawniej:
Wicepremier, Minister Sportu i Turystyki, pełnomocnik do spraw reformy administracyjnej, prezes Partii Polaków.

Wróć do „Spamowisko”