Nuda

Wszystko o wszystkim.
Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Re: Nuda

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 13 mar 2018, 0:06

Szamir DeLeon pisze:
Prawdziwą zmianą było wprowadzenie tzw. becikowego. Warunki nabywania prawa do tej jednorazowej zapomogi w wysokości 1000 zł z tytułu urodzenia się dziecka określała ustawa z dnia 28 listopada 2003 roku o świadczeniach rodzinnych. Pierwsze „becikowe” zaczęto wypłacać w lutym 2006 roku za pierwszych rządów Prawa i Sprawiedliwości. Od 1 stycznia 2013 roku prawo do jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka jest uzależnione od kryterium dochodowego, które wynosi 1922 zł miesięcznie w przeliczeniu na osobę w rodzinie. Ponadto, aby otrzymać pieniądze, kobieta w okresie ciąży musiała być ubezpieczona – czyli najczęściej nie mogła być bezrobotna.
(...)
Ulgę dla osób pominiętych w ustawie o „becikowym” ujęto w wypłacanym od stycznia bieżącego roku w tzw. kosiniakowym. Zasiłek zaproponowany przez byłego ministra pracy i polityki społecznej Władysława Kosiniaka-Kamysza (PSL) w wysokości 1000 zł otrzymują osoby, które do tej pory nie miały praw do urlopów macierzyńskich. Świadczenie uwzględnia studentów, osoby pracujące na umowach o dzieło, ubezpieczone w KRUS czy poszukujące pracy

;)

Właśnie o coś w ten deseń mi chodziło.
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 13 mar 2018, 0:32

Czuję się tak staro, pamiętając, że PiS z becikowym został przegłosowany, gdy Samoobrona i LPR razem z Platformą rozszerzyły to świadczenie dla wszystkich (w założeniu miało być dla najbiedniejszych), i ogólnie był cyrk, bo Sejm przegłosował dwie ustawy w tym zakresie :D
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 13 mar 2018, 0:35

Marek Kohn pisze:Czuję się tak staro, pamiętając, że PiS z becikowym został przegłosowany, gdy Samoobrona i LPR razem z Platformą rozszerzyły to świadczenie dla wszystkich (w założeniu miało być dla najbiedniejszych), i ogólnie był cyrk, bo Sejm przegłosował dwie ustawy w tym zakresie :D

A jesteś bodajże młodszy ode mnie ;]
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Awatar użytkownika
Aleksander Beski

Postautor: Aleksander Beski » 13 mar 2018, 21:32

>tę uczucie, kiedy do twojej partii przechodzi była premier, którą tak bardzo szkalowałeś
Aleksander Beski - Poseł IV kadencji, członek Rządzić Inaczej.

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 13 mar 2018, 21:36

Właśnie pisałem o tym komentarz xD Jednak zrezygnuję z tej części ;)

L_Wojtowicz

Postautor: L_Wojtowicz » 13 mar 2018, 21:36

Takie rzeczy tylko w Erze...

Awatar użytkownika
Maciej Kowalski

Postautor: Maciej Kowalski » 15 mar 2018, 20:19

A Malinowskiemu/Wójtowiczowi co znów odwaliło? :D
Członek Sprawiedliwych.

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 15 mar 2018, 20:48

Władza :lol: Był premierem i nie wyszło

L_Wojtowicz

Postautor: L_Wojtowicz » 15 mar 2018, 21:38

Nie zrezygnowałem (tym razem już na dobre), bo koryta brak, tylko ze względu na to, że zostałem potraktowany jako persona non grata, o czym świadczy ten event viewtopic.php?f=7&t=3&p=52659#p52561 , więc nie chcę się pchać tam, gdzie mnie nie chcą, bo gdzie tu sens, gdzie logika? Już szykowałem się na samorządowe, a tu klops, bo nagle zaczynam być traktowany jako persona non grata :D Kumam, może kogoś irytować np. Reforma KRS na wzór tego, co wprowadził to PiS, ale bądźmy poważni :D

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 15 mar 2018, 22:20

Ale też mogłeś nie robić eventu, że odchodzisz, a po miesiącu, że wracasz- mogłeś trochę poczekać i wypromować jakiś fajnych NPC. Nic, co jest ig raczej nie dotyczy nas osobiście ;)
Taki event powinien być też lekką motywacją do zmniejszenia poziomu takiej uwagi i przybicia go swoimi nadchodzącymi osiągnięciami. :)

Wróć do „Spamowisko”