Hanna Zdanowska na szlaku kampaniiKandydatka w okręgu numer 13 odbyła szereg spotkań z wyborcami.Na spotkaniu z młodzieżą była prezydent Łodzi mówiła o problemach współczesnych młodych dorosłych np. z poszukiwaniem pracy, nierzadko kłopotami finansowymi; poruszyła również temat nałogów w tym uzależnienia od internetu, zapowiedziała też, że podejmie działania, które pomogą młodym ludziom odnaleźć się na rynku pracy czy walczyć z uzależnieniami, które wynikają głównie ze stresu.
Kolejne spotkanie odbyło się w domu opieki dla seniorów. Zdanowska postanowiła podzielić się osobistą historią: - To było już wiele lat temu, miałam kiedyś taką dosyć daleką ciocię, ale utrzymywaliśmy z nią kontakt i był on bardzo ciepły, mam jeszcze te wspomnienia w pamięci, jak biegam po podwórku razem z ciocią. Ale, niestety, pewnego dnia, ciocia trafiła do domu opieki. Miałam wtedy kilka lat, niewiele z tego wszystkiego rozumiałam. W końcu, pojechaliśmy ją odwiedzić i przeżyłam szok. Do tej pory pamiętam te karaluchy, ogólnie okropne warunki. Od tamtej pory wiedziałam, że chcę pomagać ludziom. Dlatego w końcu trafiłam do polityki i staram się realizować racjonalną, dobrą politykę senioralną, najpierw jako posłanka, potem jako prezydent miasta, obecnie radna i mam nadzieję, że wkrótce - jako senator.
Tego samego dnia Hanna Zdanowska spotkała się z nauczycielami, również akademickimi, oraz streetworkerami. - Wszyscy wiemy, jak ważna jest edukacja. Tylko, że obecne pokolenie nie uczy się już tylko w szkole. Codziennie dostają tysiące wiadomości, na Facebooku, na Twitterze, Instagramie i innych portalach i, coraz częściej, mają problemy z odnalezieniem się w tym wszystkim, znalezieniu prawdy w tym natłoku informacji. I tutaj jest państwa rola - w szkołach musimy uczyć nie tylko poszczególnych przedmiotów, ale uczniowie powinni umieć weryfikować informacje, które otrzymują, wiedzieć, gdzie szukać rzetelnych i sprawdzonych, potwierdzonych naukowo, informacji. W internecie można znaleźć wszystko, tylko co z tego, skoro 90% tego to fałsz?
Późnym wieczorem spotkała się z pracownikami fizycznymi, których zapewniła o dalszym zaangażowaniu jej partii w polepszanie sytuacji pracowników, m.in. poprzez kolejne ustawy zmieniające kodeks pracy.
Zdanowska na kolejne dni zapowiedziała spotkania z m.in. ludźmi kultury, rolnikami, ludźmi biznesu. Ma spotkać się również z więźniami.