Premier Ryszkowska pomaga kandydatom w kampaniiW Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Gdańsku, Rzeszowie oraz wielu innych miejscowościach do kampanii wyborczej kandydatów Partii Liberalno-Konserwatywnej, Prawa i Sprawiedliwości oraz Stronnictwa Szlachecko-Konserwatywnego dołączyła premier Weronika Ryszkowska.- Mamy wielkie sukcesy na polu polityki zagranicznej, Polska wreszcie liczy się na arenie międzynarodowej, ale także tutaj, w kraju wiele dobrego zrobiliśmy. Utworzyliśmy Obronę Terytorialną, obniżyliśmy deficyt budżetowy o 50 miliardów, - wymieniała premier Weronika Ryszkowska na spotkaniu z Michałem Jarosem we Wrocławiu. Poseł Jaros jest jednym z jej najbliższych współpracowników - szefem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. - Ręczę osobiście za tego kandydata i obiecuję, że was nie zawiedzie. - zaznaczyła.
W Wałbrzychu szefowa polskiego rządu wparła minister infrastruktury Beatę Żołnieruk. - Tylko i wyłącznie dzięki Beacie polska infrastruktura ożyła, można powiedzieć, że przeżywa swoją drugą młodość. I wcale tutaj nie przesadzam. Tylu inwestycji drogowych, kolejowych, nie mieliśmy na przestrzeni wielu lat. - zauważyła Ryszkowska.
W Zielonej Górze podczas spotkania wsparła minister polityki gospodarczej Pawła Pudłowskiego. - Gospodarka pod rządami Partii Liberalno-Konserwatywnej kwitnie, rośnie PKB, więcej pieniędzy zostaje w kieszeniach Polaków. Opozycja woli o tym nie mówić, bo kiedy oni rządzili, to tego nie było. Ale to są niezaprzeczalnie nasze sukcesy. - powiedziała.
W Krakowie Weronika Ryszkowska wsparła swojego poprzednika na stanowisku premiera, hrabiego Marka Kohna. - Gdyby nie Marek, nie byłabym teraz w tym miejscu, w którym jestem. To on zaproponował mi start w wyborach w 2022 roku, a także wielokrotnie po ustąpieniu ze stanowiska służył mi radą. Jestem przekonana, że doskonale sprawdzi się w izbie wyższej, podniesie jej prestiż. - powiedziała szefowa rządu.
Na innych spotkaniach w całym kraju Ryszkowska wspierała kandydatów koalicji rządzącej w wyborach, oprócz także byłych i obecnych członków jej rządu (Wincentego Nowaka w Łodzi, czy Ewy Zajączkowskiej w Radomiu) byłego prezydenta Szczecina Piotra Krzystka, Mirosława Pampucha w Olsztynie, Małgorzatę Mańkę-Szulik w Gliwicach. - Za naszymi kandydatami stoją konkretne dokonania, a nie puste obietnice. - podkreślała prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej.
Na spotkaniach zagranicznych Anny Marii Anders odtwarzany jest filmik z udziałem premier Weroniki Ryszkowskiej, która chwali dotychczasową pracę senator z okręgu zagranicznego. - Anna Maria Anders to osoba sprawdzona na stanowisku, godnie reprezentuje Polaków przebywających za granicą. Mam nadzieję, że zaufacie jej na kolejne sześć lat. - mówi.