Aleksander Beski odpowiada:
1. A kto powiedział, że trzeba zabrać komuś?
2. Czytała pani tę ustawę? Emeryci będą dostawać kwotę brutto.
Moderator: Anna Radziwiłł-Schmidt
@ala_mikolajczyk pisze:
Otwarcie polskiego konsulatu w Houston to bardzo dobre posunięcie, vpremier Poniatowska jedynym członkiem rządu który nie śpi.
Jakub Rutnicki napisał(a):
W swojej kampanii staram się pokazać, co udało mi się zrobić dla regionu, który reprezentowałem w Sejmie przez kilkanaście lat. Pokazuję, jak skutecznie udawało mi się coś osiągnąć i co teraz chciałbym zrobić m.in. dla Jarocina, gdzie kandyduję. I robię to bezkonfliktowo. Oponenci mogą nazywać mnie spadochroniarzem, ale całe swoje życie działałem dla Wielkopolski. Okej, można nazwać mnie "śmiałym" za to, że chwalę się swoimi osiągnięciami. Tylko że te osiągnięcia są, czarno na białym - nie można temu zaprzeczyć. Wyborcy zdecydują wkrótce, kto będzie ich reprezentantem. Ja gorąco przekonuję do oddawania głosu na moją osobę. Będę skutecznym reprezentantem JOWu nr 208.
@k_flinta pisze:
Ust. o pomocy dla seniorów będzie sfinansowana dzięki zwiększonym dochodom z podatku VAT, tak jak było to zaznaczone w uzasadnieniu. Zwłaszcza, że wejdzie w życie dopiero za 7 lat więc to się nie odbije na budżecie w takim stopniu, jak to przedstawia lewica. 1/3
Z kolei ust. o zm. ust. o syst. ub. społ. zakłada, że wydatki w wysokości 2,5 mld będą wtedy i tylko wtedy, kiedy projekt nie zaktywizuje żadnej osoby starszej, co jest raczej nie możliwe, + 6 letnie vacatio legis 2/3
Jeśli @ZLew widział lepsze sposoby wykorzystania tych pieniędzy, to dlaczego ich nie zgłosił? 3/3
@joannamucha pisze:
Poparł mnie dzisiaj Władysław Frasyniuk. Dziękuję za wsparcie!
@MWielichowska pisze:
Rozpoczęłam kampanię, dziękuję za wszystkie dzisiejsze spotkania - będzie ich więcej!
@beata_tadla pisze:
Pierwsze spotkania i rozmowy w kampanii już za mną - gorąco zachęcam do udziału i dyskusji, to dopiero początek
Wróć do „Kongres na rzecz Demokracji i Postępu”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości