Postautor: Krzysztof Hans » 18 sty 2018, 15:26
Marta Wolnicka - Mojej Polski Ostatnio pani Joanna Poniatowska napisała tak:
Obudziłam się dzisiaj rano i co jako pierwsze zobaczyłam? Otwierając gazetę i włączając telewizor, wylał się na mnie ten hejt, którym przerzucają się największe partie polityczne. Jako Polka jestem zniesmaczona takim zachowaniem - ja rozumiem, że jest kampania wyborcza i trzeba podbić sobie słupki poparcia. Wszystkie chwyty są dozwolone, ale ja apeluję - hamujmy się jednak. Miliony Polek i Polaków codziennie budzą się do tego samego, do ciągłych kłótni i mają tego po prostu dość. Zróbmy chociaż raz kampanię wyborczą, która będzie czysta.
Przyznam źe w Mojej Polsce jak i we współpracującymi z nami Activ'em czy SCD mamy podobne zdanie i właśnie z takiego założenia wychodzimy tworząc naszą kampanię. Oczywiście protestujemy przeciwko większym partiom ale pokojowo i w słusznym celu - zwrócenia ich uwagi na mniejsze jednostki polityczne. Także w omawianej kwestii pani Poniatowska ma 100 procentową racje i to właśnie odpowiedzią na jej apel jest społeczna kampania wyborcza prowadzona przez nas, Activ, SCD Młodych i główne SCD.