Postautor: Karol Malinowski » 13 lip 2017, 19:45
Karol Malinowski: "Zostaję w polityce"Prezes Partii Polaków Karol Malinowski poinformował nas, że pozostaje w polityce, a także wypowiedział się na temat rozłamu w PP, oraz ew. startu Malinowskiego w wyborach do Parlamentu Europejskiego.Karol Malinowski poinformował, że zostaje w polityce. Jak poinformował nas w pewnym momencie rozważał nawet rezygnację z polityki i złożenie mandatu poselskiego, ale stwierdził, że nie warto rezygnować z czegoś, co tworzył ponad 3 lata. "wprowadziliśmy wielu znanych samorządowców do Sejmu jak Robert Raczyński, Piotr Spyra, czy Damian Bartyla. Dla tych ludzi nie warto rezygnować."
Wypowiedział także na temat niedawnego rozłamu. "Mówi się trudno. Od momentu powrotu z aresztu wiedziałem, że dojdzie do większego rozłamu, bo mi politycy (przechodzący do PD) zasugerowali przejście, więc skontaktowałem się z panią Schmidt, czy to prawda, ona powiedziała, że nie wie. Więc w razie ewentualnych rozmów koalicyjnych też powiem, że nie wiem, czy wejdę do koalicji. Jeżeli rozłamowcy z Pięknej Polski, Postępowych Demokratów i Stronnictwa Szlachecko-Konserwatywnego będą chcieli wrócić do nas, to nie widzę problemu."
Wypowiedział także się na temat ew. swojego startu w wyborach do PE. "Jeżeli to Partii Polaków pomoże, to dlaczego nie?"
Członek zarządu Partii Polaków. Poseł na Sejm II i III kadencji.
Dawniej:
Wicepremier, Minister Sportu i Turystyki, pełnomocnik do spraw reformy administracyjnej, prezes Partii Polaków.