Przecież doskonale oczywistym jest, dlaczego nie możemy odwołać Rawskiego po tym jak zgłosiliście wotum nieufności. To elementarz.
Nie mogę spuścić drugiego z kolei ministra po wniosku opozycji
W ogóle nie spuszcza się ministrów po takich akcjach - zrobiłem to raz, dla oczyszczenia i ze względu na to, że mieliśmy buntownika w koalicji, więc mogłoby dojść znowu do zgrzytu, więc trzeba to było zrobić, żeby zablokować wyniki głosowania.
Co MON ma takiego ważnego
? Sorry, ale poza właśnie randomowym puszczaniem tam info o przetargu czy innym zakupie - nic. Działalność ustawowa - na upartego zrobienie OT i tyle (co w sumie pewnie zostanie zrobione, jak będzie czas). MON jest ważny jako resort, ale w sensie IG niewiele się tam dzieje.
Sorry, ale nie zgadzam się na dyktowanie, kto ma i ile zarządzać resortami. Są gracze, którzy mniej są aktywni, tacy co bardziej, tacy co bardziej ogarniają temat, tacy co mniej... Trzeba elastyczności. Ja rozumiem, że przyjemnie się jedzie po wszystkich, bo nie trzeba robić w zasadzie nic, ale to zawsze zabija strony rządowe. Dlaczego rządy zawsze się wywracają w grach? Właśnie przez to, dlatego mechanizm, który pozwoli im rzeczywiście mieć szansę zapanować jest w porządku.