Nuda

Wszystko o wszystkim.
Awatar użytkownika
Michał Ajna

Re: Nuda

Postautor: Michał Ajna » 24 cze 2017, 13:47

I gdzie są wszyscy którzy nawoływali, żeby kończyć grę, że się wyczerpała, że nikt się w tym nie połapie bo hurr durr monarchia?
Wprawdzie z braku czasu czytam głównie media, ale gra nabrała takich rumieńców jakich dawno nie miała, pięknie się naparzają rząd i opozycja.
Michał II, Król Senior

Awatar użytkownika
Jan Radziwiłł

Postautor: Jan Radziwiłł » 24 cze 2017, 15:21

Mnie zastanawia jak załatwienie kontraktów dla zbrojeniówki przez senatora ośmiesza kraj?
Książe Jan Radziwiłł - Przewodniczący i założyciel Stronnictwa Szlachecko-Konserwatywnego.

Były wicepremier, Minister ds. wprowadzenia w Polsce monarchii, Przewodniczący Razem dla Najjaśniejszej!

Kosek wita.

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 24 cze 2017, 16:20

MK wrócił, to gra z automatu stała się ciekawsza, jak znowu zniknie, to gra stanie się znowu nudna i przewidywalna.
Członek zarządu Partii Polaków. Poseł na Sejm II i III kadencji.

Dawniej:
Wicepremier, Minister Sportu i Turystyki, pełnomocnik do spraw reformy administracyjnej, prezes Partii Polaków.

Awatar użytkownika
Jan Radziwiłł

Postautor: Jan Radziwiłł » 24 cze 2017, 16:27

A ja znikam. Brak mi jakichkolwiek chęci by to ciągnąć.
Książe Jan Radziwiłł - Przewodniczący i założyciel Stronnictwa Szlachecko-Konserwatywnego.

Były wicepremier, Minister ds. wprowadzenia w Polsce monarchii, Przewodniczący Razem dla Najjaśniejszej!

Kosek wita.

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 24 cze 2017, 16:37

Mi niekiedy też brakuje chęci i satysfakcji z gry, a mimo to gram ;) Ale ja, to ja, ale mimo to zachęcam cię do gry :)

Dawniej:
Wicepremier, Minister Sportu i Turystyki, pełnomocnik do spraw reformy administracyjnej, prezes Partii Polaków.

Awatar użytkownika
Jan Radziwiłł

Postautor: Jan Radziwiłł » 24 cze 2017, 16:52

Nie chce mi się nerwów strzepic na bezsensowne przepychanki.

Kosek wita.

Awatar użytkownika
Laura

Postautor: Laura » 24 cze 2017, 23:33

Chyba jest jakiś konsensus, co do pewnych zmian. Czy zatem wstrzymujemy grę na kilka dni żeby technicznie zrobić, to co można wyłączyć z rozgrywki?
Laura Novak
Wicepremier RP- Minister Skarbu i Energii.( 2026-2027 i 2028-2031)
Premier RP ( 2027)
Poseł na Sejm IV RP. I-VI kadencji
W latach 2020-2024 i od 2029 przewodnicząca SLD i ZL.
Przewodnicząca KP ZL w latach 2019-2026

Administrator
Administrator

Postautor: Administrator » 24 cze 2017, 23:36

Po co mamy wstrzymywać? :D Raczej chodzi o takie dżentelmeńskie porozumienie, że nie czepiamy się zbytnio aktywności w części mniej ważnych resortów (można to w sumie nawet wpisać do zasad, tylko trzeba ustalić, które konkretnie).

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 24 cze 2017, 23:44

Samorządy można po prostu olać brakiem naszych działań. Umawiamy się natomiast, że na tym nie żerujemy.

Natomiast na rząd możnaby się zgodzić na aktywność:
MPS
MSWiA (jest teoretycznie obsadzone graczem :D )
MSS (jest gracz)
MSZ (bo jest przestrzeń)
premiera ofc

Resztę - bym z tego wyłączył. Ale to, o co mi chodzi to o to, że oceniamy je na zasadzie "inne ministerstwa". Łącznie coś się powinno pojawiać raz na czas (np. jak np. w MS - inicjatywa ws. sądów, jak w MPG była ta inwestycja, jak w MI niby jakieś budowy, w MOiK - jak zmieniliśmy te rozporządzenia), ale uznajemy, że działają jednak jakoś w tle.

Ofc, uznając, że debata ws. Rawskiego jest ważna (ale nie ciągniemy tych zwolnień w jakiejś pipidówkowej spółce), macie z niej zachowane korzyści, my swoje straty. Ale potem wygaszamy trochę temat.
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 24 cze 2017, 23:50

A będzie liberum veto? ;) Jak tak, to uważam, że jak ktoś chce być upierdliwy, to czemu nie może być? Jak byłem w koalicji, to jakoś bardzo mi to nie przeszkadzało ;)

Dawniej:

Wróć do „Spamowisko”