Nuda

Wszystko o wszystkim.
Administrator
Administrator

Re: Nuda

Postautor: Administrator » 18 cze 2017, 20:13

Zostań. Raczej wiele tu napsuć nie możesz, poza może poparciem dla PPol, ale ono bez Ciebie i tak raczej nie będzie wyższe. ;)

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 18 cze 2017, 20:44

Tu został i grał. O to mi chodziło.
Członek zarządu Partii Polaków. Poseł na Sejm II i III kadencji.

Dawniej:
Wicepremier, Minister Sportu i Turystyki, pełnomocnik do spraw reformy administracyjnej, prezes Partii Polaków.

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 22 cze 2017, 1:05

Nie wiem, gdzie się ten wątek nadaje, to tu napiszę. Zastanawia mnie to, co robi Anna Siarkowska w SSK, bo jest jednak mocno prorepublikańska, a SSK jednak jest ultramonarchistyczną partią ;)

Dawniej:
Wicepremier, Minister Sportu i Turystyki, pełnomocnik do spraw reformy administracyjnej, prezes Partii Polaków.

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 22 cze 2017, 1:13

Mnie zastanawia w ogóle wiele osób w różnych partiach (w tym w PL-K, jak Paweł Janas - i, jak już resztą było wspomniane nie raz, chodzi tu IRL o radnego Wadowic, swego czasu zresztą gracza PRPG, a nie o byłego selekcjonera) :D Chyba posłowie Lewicy i PiS są najbardziej pod tym kątem dobrze zgrani (głównie dlatego, że jednak czerpią z zasobów partyjnych i środowiskowych IRL) :D

Na przykład Arciszewska-Mielewczyk czy Staniszkis (nooo, ona się trochę przesuwa wprawdzie w tę stronę IRL lekko, ale jednak albo została by przy tym PiSie, który mamy IG, albo poszła gdzieś indziej, ale PD?) w PD to jest dla mnie lekki szok :D

No, tak to się poukładało :D
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 22 cze 2017, 1:18

Zawsze możemy uznać, że to "ewolucja" poglądów :D
Gniewomir Maj-Ołyński - dr nauk humanistycznych z zakresu nauk o polityce, dziennikarz, menadżer kultury,
I wiceprzewodniczący Postępowych Demokratów, poseł na Sejm III i IV kadencji IV RP

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 22 cze 2017, 2:47

Tylko tu chodzi o córkę Staniszkis, co do Janasa, to zdziwiło mnie, że to nie trener, bo o ile dobrze patrzyłem, to Beenhaker go odkopał i chyba startował z list IW, więc myślałem, że to ten liberał, zresztą Janas (trener) w realu popierał Nowoczesną ;)

Co do Arciszewskiej, to ona chyba przed wielką fuzją była w PC o ile dobrze pamiętam, zresztą większym udziwnieniem jednak jest to, że Patryk Jaki jest członkiem PD ;)

Dawniej:

Administrator
Administrator

Postautor: Administrator » 22 cze 2017, 9:04

Fakt, że Siarkowska w realu jest w "Republikanach" nie musi oznaczać, że u nas jest przeciwniczką monarchii, szczególnie, że za tym ustrojem opowiedzieli się obywatele w referendum.
Co do pozostałych, to rzeczywiście czasem może się to wydać dziwne, ale jakby głębiej przeanalizować, to jednak u nas PD jest bardziej prawicowe niż PO w realu, toteż te mocno konserwatywne frakcje są całkiem naturalne. Z drugiej strony PLK też jest zdecydowanie bardziej umiarkowane niż realnie korwiniści i było budowane też w części przez działaczy dawnej PL.

Awatar użytkownika
Michał Ajna

Postautor: Michał Ajna » 22 cze 2017, 10:18

"Republikanie" to odowłanie do amerykańskiej GOP, generalnie w pewnych kręgach funkcjonuje to jako synonim konserwatywnego liberalizmu, a nie wyraz przywiązania do formy ustrojowej.
Michał II, Król Senior

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 22 cze 2017, 12:23

Musialbym się jej na TT zapytać, czy jest zwolenniczką monarchii, ale sądzę, że nie powinno to zrmieniać coś w grze :)

Dawniej:

Awatar użytkownika
Michał Ajna

Postautor: Michał Ajna » 22 cze 2017, 21:15

Na pewno tak rozumiany "republikanizm" nie jest synonimem sprzeciwu wobec monarchii, co innego go definiuje.
Michał II, Król Senior

Wróć do „Spamowisko”