Pasławska w odpowiedzi:
To, co mówi pani poseł jest pozbawione jakiejkolwiek logiki, nigdy nie widziałam, żeby ktoś zaprzeczył sobie tak wiele razy w jednej wypowiedzi.
Mam dla pani kolejną radę - proszę się w końcu zainteresować działalnością parlamentarną, pani i pani partia nie głosowała w ponad połowie głosowań w tej kadencji. Teraz już się temu nie dziwię, skoro do pani pasji należy chodzenie po kioskach, czytanie w nich gazet i oglądanie telewizji. Jeśli się chce to można śledzić działania parlamentu, ba, nawet w nich uczestniczyć!
Przed chwilą mówiła pani, że absolutnie nie żałuje swojego zachowania, poniżała członków Komisji, a teraz nagle pani "żałuje" i "przeprasza". To jest, proszę pani, kpina. Jak obywatele mają wierzyć komuś, kto sam nie wie, czego chce? I potem dziwimy się, że spada zaufanie wobec parlamentu
Znów pokazuje się u pani kompletny brak wiedzy, KEP działa o dziesięcioleci na takich zasadach i nikomu do tej pory to nie przeszkadzało. Co do zasad, Komisja sama nie podejmuje działań, zazwyczaj są to wnioski obywateli lub innych parlamentarzystów. Jeśli pani to nie odpowiada, zawsze może pani składać projekty zmieniające te postanowienia. O jakich komisjach śledczych pani mówi? Ostatnia, jaką pamiętam zakończyła działalność OSIEMNAŚCIE lat temu. Osiemnaście.
A czym są próby ograniczania prawa do informacji obywateli i ograniczania wolności prasy i słowa, jeśli nie zapędami z czasów Polski Ludowej? Zupełnie nie rozumiem również wtrącania czegoś, co kompletnie nie ma związku z tematem. Jak badania USG mają się do ograniczania wolności w wykonaniu SCD - tego nie wiem.
Myślę również, że Król i jego rodzina doskonale wiedzą, jak mają sprawować swoje funkcje i nie potrzebują pani nakierowania.
Pani wypowiedź powinna się zacząć i skończyć tylko na "przepraszam". To należy się wszystkim obywatelom, którzy poparli w referendum monarchię. I przede wszystkim naszej głowie państwa.