Postautor: Wincenty Nowak » 28 lut 2017, 18:19
Wincenty Nowak dla RMF FM o sytuacji wycieku nagich zdjęć
Jesteśmy zszokowani wyciekiem nagich fotek pani premier Adrianny Wisłockiej. Zapewniam, że PL-K nie stoi za tym wyciekiem. Ani ja, ani Marek Kohn, ani żaden z członków prezydium bądź znaczący działacz nie stał za tym, to byłoby dla nas poniżające. To prawdopodobnie Prawo i Sprawiedliwość, bądź sami Postępowi Demokraci, którzy nie trawili pani Wisłockiej stali za tym, żeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Jeżeli pani Wisłocka w płaczu mówi, że to nasza wina to jest dziwne i pokazuję, że chcą nas wrobić. Dziwnę jest też, że pani Renata Budzyńska wykorzystuje to do ataku, kiedy nie jasne są fakty tej kompromitującej. Śmieszy mnie jedno, jeden biznesmen sfinansował nam kampanię. Fundusze na kampanię uzyskaliśmy dzięki składki członkowskie, dobrowolne wpłaty przez niezadowolony Polaków, od właścicieli małych i średnich przedsiębiorstw oraz od pełnomocników finansowych, ale nie pamiętam, żeby był nim Sebastian K. PL-K nie ma nic związanego z tą sprawą. Współczujemy pani Adriannie Wisłockiej.
Wincenty Nowak dla Radio Zet o sytuacji z ujawnieniem e-maila Święcickiego.
Ujawniłem prawdziwą twarz Święcickiego, ponieważ wyborcy muszą znać prawdziwą twarz kandydatów. Widać, że postanowił odpowiedzieć na prawdę, pozwem i to już pokazuje słuszność moich słów. Dlaczego ujawniłem tego e-maila dopiero teraz, ponieważ jeśli pani redaktor w programie Graffiti prosi mnie o potwierdzenie słuszności słów ,,Część działaczy Prawicy KP chodzi tylko o władzę, są aroganccy i na czele ich stoi Dominik Święcicki" to postanowiłem, że ujawnię ten e-mail.