Postautor: Mikołaj Liściowski » 04 lip 2015, 14:23
Przepraszam - oczywiście się przejęzyczyłem i chodziło mi o to, że jestem przeciwnikiem przemocy wobec kobiet i przemocy w ogóle. A jeśli chodzi o Ukrainę, to moje wizyty w tym kraju, jak i w Rosji mają na celu zapobieżenie dalszej eskalacji konfliktu i jeśli się uda doprowadzenie do pokoju. A jeśli chodzi o pomoc Ukrainie, to jakiejś specjalnej pomocy która byłaby narażaniem się Rosji ja nie wprowadzam i nie proponuję. A ja na Majdan nie jeździłem, więc moja osoba nie ma z tym żadnego związku. A moim zdaniem i nie tylko zresztą moim płód jest dzieckiem. Jest to mały, jeszcze nienarodzony człowiek. A zabijanie zawsze jest złe i co więcej życie ludzkie chroni konstytucja. Nie wiem czym jest Katofaszyzm. Jeśli określa tak pani moje poglądy, to się pani najwidoczniej myli, bo to mnie poparła w wyborach większość społeczeństwa, a Panią sześć procent. Wydaje mi się w związku z tym, że bardziej passe jest socjalizm. A ja jestem owszem prezydentem wszystkich Polaków, prezydentem całej Polski, a nie tylko tych którzy mnie wybrali. Takie są fakty. Chyba, że Pani nie uznaje obecnych polskich władz i chce dokonać zamachu stanu.
książę Mikołaj Liściowski - przewodniczący KKS, senator.
Prezydent RP (2015-2017); Regent Królestwa Polskiego (2017-2018); Marszałek Senatu (2019-2025); Premier (2025-2026); poseł na Sejm (2005-2015), podczaszy wielki koronny (2019-2031)