Nowa gra?

Wszystko o wszystkim.

Nowa gra?

Tak
10
63%
Nie
6
38%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Re: Nowa gra?

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 03 sty 2019, 22:46

Aleksander Beski pisze:2. Pikio nie jest tak do końca lewicowo-liberalna, dużo prawicowych szurów tam jest

Co nie zmienia faktu, że głosuje tylko część xD
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Awatar użytkownika
Fryderyk Skarbinski

Postautor: Fryderyk Skarbinski » 03 sty 2019, 23:30

Łukasz, ja myślę wręcz przeciwnie teraz jest idealny moment na rozpoczęcie nowej gry. Jest wielu aktywnych graczy i chętni Ci nieaktywni/mniej aktywni to dołączenia. To pozwoliłoby odpalić nową grę z dużą pompą i od początku dać jej dynamiczny start co być może ułatwiłoby ściągnięcie nowych graczy do naszego półświatka ;)
Fryderyk Skarbiński - przewodniczący Stowarzyszenia "Rządzić Inaczej", ekonomista behawioralny, doktor ekonomii i psychologii, project manager, działacz społeczny
Obrazek

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 03 sty 2019, 23:53

Znasz moje zdanie, dajmy wypalić się obecnej grze, bo ew. szybki start skończy się failem, że nie będzie nic. Zaufajcie mi, ja też umiem w te klocki, dajmy wypalić się tej grze i ją skończmy za jakiś czas, jak będzie mniej graczy i zrobimy nową? Dla mnie super,ale nie teraz i już, bo skończy się to failem, bo nie jest powiedziane, czy Ajna w ogóle się zgodzi na ew. wygaszenie tej gry, a gra w kilka osób po każdej grze skończy się katastrofą.
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Awatar użytkownika
Anna Radziwiłł-Schmidt

Postautor: Anna Radziwiłł-Schmidt » 04 sty 2019, 0:08

Poczekamy, aż gra się wypali i w międzyczasie uciekną nowi gracze, więc nie będzie kogo przenosić do nowej gry.
Anna Radziwiłł-Schmidt - sekretarz generalna NATO (od 2032).

Premier RP (2015-20; 2028-32), szefowa PE (2027-28), szefowa AFET (2024-2027), wicepremier, MSZ (2021-22), liderka PD (2021-24; 2030-32).

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 04 sty 2019, 0:24

Tylko ty chyba nie rozumiesz, że te nowe osoby, to ja ściągnąłem, a reszta, to obracające się te same osoby w grze. Lichtenberg to DeLeon, co już nie ukrywa, Skarbiński grał jako Szafrański, Busz, S. Grabowski, Barycz i W. Grabowski. Poza tym tak jak pisałem, Ajna ma decydujące zdanie, jak będzie chciał nowej gry, to będę musiał z tym żyć, jak nie, to będziecie potraktowani jako skompromitowani rozłamowcy.

Awatar użytkownika
Anna Radziwiłł-Schmidt

Postautor: Anna Radziwiłł-Schmidt » 04 sty 2019, 0:43

To ci nowi gracze nie będą chcieli przejść do nowej gry? Ja tylko sugeruję, jak inni z resztą, że do nowej będzie łatwiej przyciągnąć jeszcze więcej ludzi. Będzie efekt świeżości, start na tych samych zasadach dla wszystkich.
Ja uważam, że ta gra ma potencjał maksymalnie do wyborów do Sejmu w 2030, ewentualnie do samorządowych. Ale co raz trudniej symulować i przewidywać zagraniczne wydarzenia, też dużo więcej rzeczy, bo też trudno od nas wszystkich oczekiwać, że tak daleko będziemy sięgać w przyszłość. Gra powinna być przejrzysta, a nam się tutaj zrobił trochę "pierdolnik" (nagromadziło się 15 lat ig regulacji, wiadomości itd.), w którym nawet gracze-weterani zaczynają się gubić :D
Decydujące zdanie ma raczej obecny GM, czy też ewentualnie zespół pomocników - Michał się do niego zalicza, ale ostatnio w związku z realnymi obowiązkami (zapewne) bywa tutaj raczej gościem, niż stałym graczem. Ale ja uważam, że decyzja powinna zostać podjęta przez ogół graczy.
Anna Radziwiłł-Schmidt - sekretarz generalna NATO (od 2032).

Premier RP (2015-20; 2028-32), szefowa PE (2027-28), szefowa AFET (2024-2027), wicepremier, MSZ (2021-22), liderka PD (2021-24; 2030-32).

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 04 sty 2019, 1:17

Tego nie wiem. ale jak będą, to pewnie się nasze drogi w części, lub w całości rozejdą, bo Bogusław jest narodowcem, więc w pierwszej kolejności wybierze pewnie RN. Grę można zamknąć po wyborach do Sejmu, albo w 4 rocznicę powstania gry, taka klamra na "do widzenia". Nie powiedziałbym, że jest "pierdolnik" (swoją drogą nieładnie, jak kobieta przeklina :lol: ). Jak na 15 lat gry IG 180 ustaw i rozporządzeń w formie ustaw to nie tak wcale dużo, 40-50 minut analizy co wprowadzono, co nie.

No Michał chyba jest po trzydziestce, więc znowu nie wymagajmy od niego przesadnej aktywności. Z drugiej strony jest też założycielem gry, więc powinien mieć prawo do liberum veto bardziej niż ja, gdzie jestem tak naprawdę "jakimś Wójtowiczem" (to fakt, nie opinia), choć w dalszej perspektywie to nie jest byt dobry pomysł ;)

Awatar użytkownika
Ignacy Schmidt

Postautor: Ignacy Schmidt » 04 sty 2019, 2:00

Zgadzam się z Anką. Mamy nowych chętnych graczy, ludzi do bycia GM, mniej lub bardziej aktywnych stałych graczy. Większość jest za nową grą, przed nami wybory, można ruszyć z pompą. Dodatkowo, dużo łatwiej będzie wymyślać nowe ustawy i wydarzenia międzynarodowe. Gra za daleko odjechała od rzeczywistości, nowych graczy łatwiej ściągniemy polityką z reala niż jakaś odleglą monarchią.

Awatar użytkownika
Maria Lukrecja Chotolska

Postautor: Maria Lukrecja Chotolska » 04 sty 2019, 11:53

Jeżeli mamy się przenosić, to bez sensu jest na siłę czekać na "wypalenie", bo nie o to tu chodzi. Widzę, że powróciło trochę ludzi, jest obecnie dość liczna i ambitna grupa graczy, więc lepiej to wykorzystać i nową grę rozpocząć w takich okolicznościach, a nie za ileś miesięcy/lat z trzema graczami bez zapału. Wiele w tej grze się wydarzyło, ale wkrótce mamy rok 2030 - trudno przenieść się tam wyobraźnią, a co dopiero partycypować w tych czasach i kreować realia czwartej dekady XXI wieku. Rok wyborczy to dobry moment, by rozpocząć kolejną edycję ;)
Maria Lukrecja Chotolska - wiceprezes SNK

Benedykt Hińcza-Rogowski, Tamara Czartoryska, Andrzej Matusiewicz

Awatar użytkownika
krychu9

Postautor: krychu9 » 04 sty 2019, 11:57

Łukasz ma rację, że będę chciał być w RN to fakt. Ale to zależy również od pomysłu GM-ów. Jakby została usadowiona nowa rzeczywistość. Z drugiej strony nie chcę jego odejścia z rozgrywek, bo mnie tu wprowadził. A co do odjechania od rzeczywistości, to wiecie nie ma z tym problemu bo to już przyszłość w grze jest dla nas gorzej jak nowy gracz ma wszystko ogarnąć. Cała tą wytworzoną rzeczywistość. Nie jest to łatwe zadanie.
Bogusław Długopolski,członek zarządu Ruchu Konserwatywnego, członek Partii Polaków. Frakcja - Mieczysław Golba, Stanisław Szwed.

Wróć do „Spamowisko”