Nuda

Wszystko o wszystkim.
Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Re: Nuda

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 06 lip 2017, 23:32

Obiektywnie - Kohn jest najaktywniejszy, a rząd działa cały czas aktywnie, więc nic dziwnego, że ma takie poparcie ;)

Ogarnie ktoś tego Hansa, bo mnie zaraz coś strzeli z tym spamem? :)
Gniewomir Maj-Ołyński - dr nauk humanistycznych z zakresu nauk o polityce, dziennikarz, menadżer kultury,
I wiceprzewodniczący Postępowych Demokratów, poseł na Sejm III i IV kadencji IV RP

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 06 lip 2017, 23:41

Na niektóre pytania potrzebowałem ponad godziny, bo naprawdę przekopywałem się przez raport NIK ws. odpadów medycznych, i już, k..., wiem coś nowego :D Ale szkoda, że niestety niewiele to zmienia. Bo nic Wam z tej odpowiedzi raczej nie wyniknie, co najwyżej ja mogę coś trzepnąć o tych spalarniach, ale to takie mocno na odczep. Chyba, że w samorządach coś ruszycie - to przynajmniej to by było spoko. Chociaż lata powołania... No i mogłem przeoczyć jak coś wdrożyliście, to się nie plujcie :P

Cenię pytania ws. tego rozporządzenia w kulturze - zaraz je wdrożę, rzeczywiście dalej obowiązuje u nas to stare rozporządzenie, które imho jest ostrą przeginką, IRL zostało wdrożone nowe :D Są to pytania fajne, ciekawe, przejrzane. Ktoś włożył pracę (zakładam, że Gniewomir, to jego działka) - to i ja włożyłem z większym zaangażowaniem.

Pytania, gdzie ktoś wrzuca pytanie bardzo z czapy - traktowałem bardziej z czapy ;)

Gaz łupkowy jest czasochłonny, ale ok - to ważny temat, więc jak najbardziej Karol coś Ci odpiszę :D

Te kampanie MSZ... no, otwarłem ustawę budżetową, fakt, imho zmarnowanie 15 minut na analizę, ale w porządku, da się z tym żyć :D

Natomiast nieproporcjonalna praca z niektórymi pytaniami, serio ;) Nie życzę nikomu, chyba, że robi na odwal (a wiecie, że ja - stety czy nie - tak nie robię, więc dla mnie to skaranie boskie) :D Zwłaszcza, że tak naprawdę z większości nic nie wynika. Nikogo nie przymuszam, ofc, Wasze prawo do pisania takich pytań, ale to tylko prośba - trochę nawet OG - żeby dawać pytania, które naprawdę więcej wnoszą i da się na nie odpowiedzieć bez siedzenia z raportem NIK, albo przeglądania ton innych materiałów :D

Tyle.

Rezygnowanie z gry jest śmieszne. Pewnie jak zwykle przejdzie Ci po 2 dniach :D Ale chodzi Ci o Hamburę czy o pytania? :D
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 06 lip 2017, 23:43

Może jak zrobi event, że zginął to nie wróci :lol:
Gniewomir Maj-Ołyński - dr nauk humanistycznych z zakresu nauk o polityce, dziennikarz, menadżer kultury,
I wiceprzewodniczący Postępowych Demokratów, poseł na Sejm III i IV kadencji IV RP

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 06 lip 2017, 23:54

Niech da bana i po kłopocie. Co chwilę mam spiny z GM-em, więc co to za problem tak to załatwić?
Członek zarządu Partii Polaków. Poseł na Sejm II i III kadencji.

Dawniej:
Wicepremier, Minister Sportu i Turystyki, pełnomocnik do spraw reformy administracyjnej, prezes Partii Polaków.

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 06 lip 2017, 23:59

A i PS i tak jestem fatalny jak Kucharczyk (piłkarz Legii, dla tych co piłką się nie interesują), to kto się przejmie? xDD Dla części graczy i tak zostanę zadymiarzem ;)

Dawniej:
Wicepremier, Minister Sportu i Turystyki, pełnomocnik do spraw reformy administracyjnej, prezes Partii Polaków.

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 07 lip 2017, 0:04

Ale bierzesz nas na litość i chcesz robić ofiarę? ;)

Nie wykazujesz w zasadzie aktywności (jedyna to to pytanie tak naprawdę, i to jest już coś, i ok, szanuję), do tego miałeś smrodek z Hansem, więc Twoja partia traci -> tracisz JEDNEGO (!) posła (zasadzałem się na wielu więcej, dostałem zgodę na jednego, chociaż jeszcze potem apelowałem o trzech - tak Cię GM chronił! :D ).
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 07 lip 2017, 0:09

Serio, lubię cię - współpracowaliśmy i w rządzie, i w opozycji, ale to twoje ciągłe odchodzenie jest, żeby nie powiedzieć gorzej - infantylne. Co parę dni robisz aferę o nic tak naprawdę. Wpadka z Hansem to nie twoja wina, ale przecież da się odbudować poparcie, a jakbyś się postarał to możesz nawet wygrać wybory do PE. Więc, zamiast robić z siebie ofiarę, weź się w garść i do roboty :D

Awatar użytkownika
Laura

Postautor: Laura » 07 lip 2017, 0:15

Może w ustawie o PUZ lepiej wykreślić to tzw Kohn- Care, jest to po prostu ustawa o PUZ i tyle. Próba odwoływania się do legislacji innych państw w nazewnictwie jest moim zdaniem nieco na siłę.
Laura Novak
Wicepremier RP- Minister Skarbu i Energii.( 2026-2027 i 2028-2031)
Premier RP ( 2027)
Poseł na Sejm IV RP. I-VI kadencji
W latach 2020-2024 i od 2029 przewodnicząca SLD i ZL.
Przewodnicząca KP ZL w latach 2019-2026

Awatar użytkownika
Marek Kohn

Postautor: Marek Kohn » 07 lip 2017, 0:17

DOKŁADNIE, tego nie ma w ustawie nijak :D Ja to dałem sobie w tytule tematu, dla śmiechu, a Wy w pytaniach potem zrobiliście z tego temat IG - odpowiedź dałem taką, że ok, przyznaję, żeby nie robić zabawy już, że to przecież OG, więc... jest odpowiedź dyplomatycznie napisana i tyle, nic do szczególnego drążenia ;)

Obamacare to też nie jest nazwa oficjalna, ACA nią jest ;)

Awatar użytkownika
Karol Malinowski

Postautor: Karol Malinowski » 07 lip 2017, 0:39

W sumie sam jestem sobie winny, bo sam Hansa tu ściągnąłem :D Jakby co, to nie była ustawka pod moje odejście, bo jak widać nie poznałem go tak dobrze ;) I nie moje MK, choć w sumie cieszyłbym się, gdyby GM uznał go za moje MK xDD I Marku, jak chcesz, weź sobie całe PPol, bo i tak partia jest bardzo podobna ideowo do was ;] Naprawde mi to już wisi, bo nie chcę zostawać tu już, bo z całym szacunkiem, ale ja nie mam tyle cierpliwości, jak choćby Laura, może jestem zbyt korporacyjny, ale co zrobię? :)

Dawniej:

Wróć do „Spamowisko”