Nuda

Wszystko o wszystkim.
Administrator
Administrator

Re: Nuda

Postautor: Administrator » 23 mar 2018, 16:59

Ja akurat nie widzę w tym nic dziwnego. Kilku posłów od Palikota przecież też ślubowało w ten sposób.
I nie wiem, co ona niby takiego zrobiła, że miałaby dostać ekskomunikę. :lol:

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 23 mar 2018, 17:02

Jakiś ksiądz na Twitterze pisał, że za poparcie dla aborcji i za działalność feministyczną jest ekskomunika, więc nie wiem ;)
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Administrator
Administrator

Postautor: Administrator » 23 mar 2018, 17:10

A inny mówił, że opozycja w Polsce działa z podszeptu Szatana. ;)

W programie SCD nie ma nic o legalizacji aborcji. Za głoszenie pewnych bardzo radykalnych postulatów szeroko pojętego środowiska feministycznego na pewno można by dostać ekskomunikę, ale nie za samo mówienie o sobie, że się jest feministką.

Zresztą nawet nie wiemy, czy ta Skowitnicka jest w ogóle katoliczką. Może być przecież też jakiegoś innego wyznania.

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 23 mar 2018, 18:29

Ale ja nie mówię o ks. Natanku :D

Tu w sumie wiemy tyle, co nic nie wiemy i chyba Hans już się sam gubi :P
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Awatar użytkownika
Aleksander Beski

Postautor: Aleksander Beski » 23 mar 2018, 20:57

Ktoś tu nie słyszał o feminizmie chrześcijańskim ;) https://pl.wikipedia.org/wiki/Feminizm_ ... a%C5%84ski
Aleksander Beski - Poseł IV kadencji, członek Rządzić Inaczej.

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 23 mar 2018, 21:19

Jakby coś to, nie wiem czy to wszystkie przypadki, ekskomunika grozi za np. użycie siły fizycznej wobec papieża, przeprowadzenie lub dobrowolne poddanie się aborcji. Jedyne pod co to podchodzi ten przypadek to pod herezję formalną, czyli odrzucanie doktryny KK, co do której osoba jest przekonana, że jest prawidłowa, a wciąż ją odrzuca- raczej nieprawdopodobne :lol:

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 24 mar 2018, 7:48

Aż mnie dziwi, że Szamir nie dał w życiorysie o hiszpańskich korzeniach. Teraz absolutnie serio, bo nazwisko de Leon (wiem, że wszyscy piszą DeLeon, ale de Leon byłoby poprawną formą) ma korzenie hiszpańskojęzyczne, to mógłby na upartego dać "jego ojciec jest Hiszpanem" w życiorysie, choć kto wie, może tak jest, ale Szamir się nie chwali ;)

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 24 mar 2018, 14:04

W Niemczech kiedyś widziałem DeLeona pisanego razem i dużą literą, więc sobie podkradłem. Też imię Szamir trochę oddala hiszpańskie korzenie :lol: Kiedyś będzie o tym event, zapewniam ;)

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 24 mar 2018, 14:21

No ogólnie mówiąc nazwisko de Leon ma korzenie Hiszpańskie, co do DeLeona, to niektórzy z korzeniami Hiszpańskimi jeszcze przed upadkiem II Rzeszy Niemcy o Hiszpańskich korzeniach modyfikowali swoje nazwiska na sposób o którym mówisz. Równie dobrze może być tak, że prapradziad twojej postaci był Hiszpanem, albo Argentyńczykiem (dobrze piszę? :D ), to wtedy logika będzie ;)

Awatar użytkownika
Szamir DeLeon

Postautor: Szamir DeLeon » 24 mar 2018, 14:26

Coś wykombinuję ;)

Wróć do „Spamowisko”