Wizje gry - preferowane realia

Wszystko o wszystkim.

Jaka koncepcja przedstawiona przez Ajnę najbardziej Ci się podoba?

Kontynuujemy grę w obecnych realiach, być może po krótkiej przerwie - keep it as it is
2
15%
Ewolucja obecnej strony z gry politycznej w mikronację
2
15%
Nowa gra tuż przez lub po wyborach 15 X - wypadki potoczyły się jak irl
2
15%
Nowa gra po wyborach 15 X - trzeci rząd Morawieckiego uzyskał inwestyturę
1
8%
Spin-off: gra na Białorusi pod berłem Emilii
2
15%
Nowa gra w realiach wyborów 2015
1
8%
2004/2005 z wariantem silnych "LibDems" (PD+SdPL)
1
8%
Wznowienie gry w realiach takich, w jakich skończyła się Rzeczpospolita 2015
0
Brak głosów
Inne realia (napisz jakie)
2
15%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
Franciszek Kaminski

Re: Wizje gry - preferowane realia

Postautor: Franciszek Kaminski » 05 wrz 2024, 21:06

Ja jeszcze bym się zastanowił nad inną, dość ciekawą opcją. Powrót na WirPol. Jak dobrze pamiętamy wybory zakończyły się zwycięstwem i przejęciem władzy przez Prawicę przy wsparciu PSL. W tle wybory prezydenckie i to co dalej ze Stern, czy będzie w ogóle ubiegać o reelekcję, czy też ze wsparciem nowej koalicji rządowej, czy PO, gdzie KO się rozpadło. Odbudowa lewicy też może być ciekawym wyzwaniem.

Administrator
Administrator

Postautor: Administrator » 05 wrz 2024, 21:11

Akurat teraz mamy tutaj większą aktywność graczy i wybory, więc nie szukałbym nowej gry. A tamtą już jednak większość zapomniała, nie wiem, czy forum istnieje.

Awatar użytkownika
Franciszek Kaminski

Postautor: Franciszek Kaminski » 22 wrz 2024, 18:25

Ogółem pomysł na powrót na WirPol wziął się z tego, że tam większość w Sejmie miała Prawica, a w Senacie liberalno-lewicowa opozycja. Ogólnie zamysł "sprzątania" po koalicji 15 października (albo jak kto woli 13 grudnia) bierze się z tego, że mieliśmy grę w realiach sprzątania po PiSie i generalnie nie powiedziałbym, że to się nie sprawdziło. W przypadku gry w realiach 2025 roku zrobiłbym, że wygrał wybory NPCowski centrowy kandydat (powiedzmy, że Morawiecki wystartował samodzielnie, a kandydatem PiSu był Bogucki i obaj przegrali w 1 turze). Tą grę natomiast po wyborach przekształciłbym w mikronację, czyli grę nienastawioną stricte na polityce.

Awatar użytkownika
Marta Fornero-Piotrowska

Postautor: Marta Fornero-Piotrowska » 22 wrz 2024, 21:13

Z tego co widzę, to forum wirtualnej polityki już nie jest dostępne, więc nie bardzo mielibyśmy jak tam wrócić.
Marta Fornero-Piotrowska - posłanka na Sejm RP (od 2034)

Premier RP (2020; 2032-37), minister sprawiedliwości (2015-22), senator RP (2015-34), marszałek woj. pomorskiego (2026-32), przewodnicząca Postępowych Demokratów (2032-35) oraz KNDP (2035-36)

Awatar użytkownika
Aleksander Sternicki

Postautor: Aleksander Sternicki » 23 wrz 2024, 13:15

A co zmieni zmiana gry? Mamy i tak stałe grono aktywnych graczy, która co najwyżej przeniesie się na inną wersję z tymi samymi ograniczeniami czasowymi co tutaj.

Ta gra ma ten plus, że ma oderwane od rzeczywistości realia i dyskusje nie kręcą się wokół tych samych oczywistych tematów co na innych grach.

Ja bym nic nie zmieniał.

Wróć do „Spamowisko”