Muzyka

Wszystko o wszystkim.
Awatar użytkownika
Michał Ajna

Re: Muzyka

Postautor: Michał Ajna » 27 mar 2023, 16:17

Anna Radziwiłł-Schmidt pisze:Szwecja (chociaż tutaj to żadnych niespodzianek, od nich same hity)

To prawda, ostatnio mi się przypomniało, jak w zeszłym roku podobała mi się piosenka szwedzka przy okazji tej inby o polskich eliminacjach wygranych przez Blankę, która nie bardzo potrafi śpiewa (choć jej rywale z Jannem włącznie również moim zdaniem zaprezentowali niewiele). Nie żeby to jakoś specjalnie śledził, ale korzystając z mediów trudno było tego uniknąć.

No i pomyślałem, że oficjalna piosenka curlingowych mistrzostw świata pań, które odbyły się w Szwecji, również by się nadała na Eurowizję.
https://youtu.be/gSuouCux8Ow

Nie żebym uważam, że to nie wiadomo jakie arcydzieło muzyczne, ale sprawnie zaśpiewany i nagrany wpadajacy w ucho pop, coś co "naszych" jak widać przerasta, a Szwedy potrafią.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2023, 10:06 przez Michał Ajna, łącznie zmieniany 1 raz.
Michał II, Król Senior

Awatar użytkownika
Marta Fornero-Piotrowska

Postautor: Marta Fornero-Piotrowska » 27 mar 2023, 23:16

Michał Ajna pisze:[quote="Anna Radziwiłł-Schmidt]Szwecja (chociaż tutaj to żadnych niespodzianek, od nich same hity)[/quote]

To prawda, ostatnio mi się przypomniało, jak w zeszłym roku podobała mi się piosenka szwedzka przy okazji tej inby o polskich eliminacjach wygranych przez Blankę, która nie bardzo potrafi śpiewa (choć jej rywale z Jannem włącznie również moim zdaniem zaprezentowali niewiele). Nie żeby to jakoś specjalnie śledził, ale korzystając z mediów trudno było tego uniknąć.

No i pomyślałem, że oficjalna piosenka curlingowych mistrzostw świata pań, które odbyły się w Szwecji, również by się nadała na Eurowizję.
https://youtu.be/gSuouCux8Ow

Nie żebym uważam, że to nie wiadomo jakie arcydzieło muzyczne, ale sprawnie zaśpiewany i nagrany wpadajacy w ucho pop, coś co "naszych" jak widać przerasta, a Szwedy potrafią.[/quote][/quote][/quote]

Zeszłoroczna Szwedka to była moja faworytka do wygrania! W tym roku też, wysyłają Loreen <3

Czechy też dają radę i pozytywnie byłam zaskoczona Francją - to trójka moich faworytek ;)
Marta Fornero-Piotrowska - posłanka na Sejm RP (od 2034)

Premier RP (2020; 2032-37), minister sprawiedliwości (2015-22), senator RP (2015-34), marszałek woj. pomorskiego (2026-32), przewodnicząca Postępowych Demokratów (2032-35) oraz KNDP (2035-36)

Awatar użytkownika
Aleksander Beski

Postautor: Aleksander Beski » 15 maja 2023, 23:47

Ciekawostka, tegoroczny utwór Izraela na Eurowizji, "Unicorn", opowiada o sile narodu palestyńskiego. Skąd ten wniosek?
Otóż jednorożce są jak tenże naród, mianowicie nie istnieją ;)

Opinia sponsorowana przez Mosad
Aleksander Beski - Poseł IV kadencji, członek Rządzić Inaczej.

Awatar użytkownika
Wincenty Nowak

Postautor: Wincenty Nowak » 17 maja 2023, 20:38

Aleksander Beski pisze:Ciekawostka, tegoroczny utwór Izraela na Eurowizji, "Unicorn", opowiada o sile narodu palestyńskiego. Skąd ten wniosek?
Otóż jednorożce są jak tenże naród, mianowicie nie istnieją ;)

Opinia sponsorowana przez Mosad

Po przeczytaniu tego dostałem pewnego spaczenia i słuchanie tej piosenki nie będzie już takie samo :lol:

Awatar użytkownika
Aleksander Beski

Postautor: Aleksander Beski » 17 maja 2023, 21:11

To spaczę ci jeszcze bardziej:

Otrzymać od Polski 12 punktów po tym, jak prawie cała rodzina Kirel została zamordowana w Holokauście - to zwycięstwo.

https://eurowizja.org/eurowizja-2023-iz ... ia-mediow/

A biorąc pod uwagę, że dużo Izraelczyków nie lubi Polski, jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie była to wypowiedź z premedytacją: https://www.timesofisrael.com/one-in-tw ... vey-shows/
Aleksander Beski - Poseł IV kadencji, członek Rządzić Inaczej.

Wróć do „Spamowisko”