[Rząd]: o obszarach wsparcia inwestycyjnego

Marszałek: Marcin Schmidt
Awatar użytkownika
Marek Kohn

Re: [Rząd]: o obszarach wsparcia inwestycyjnego

Postautor: Marek Kohn » 19 maja 2018, 21:48

Panie Marszałku,

Stop! No jak tak może być... pan zaczyna głosowanie, w czasie którego pozwala Pan Ministrowi zmieniać treść poprawek nad którymi zarządził Pan głosowanie, bez powiedzenia "dobrze, ja w takim razie przepraszam, przeanalizujmy"...

Panie Marszałku, pan też nie reaguje na poważne wątpliwości - pan minister mówi nam, że regulacja ustawy nie jest regulacją podatkową. To ja mam dwa pytania do Pana Ministra: czy ustawy podatkowe, czyli takie które dotyczą PRZEDMIOTU opodatkowania, procedować można w trybie pilnym? I, drugie pytanie: czy ustawa o obszarach wsparcia inwestycyjnego dotyczy możliwości zwolnienia części dochodów z podatku dochodowego, a zatem zwolnienia PRZEDMIOTOWEGO z opodatkowania? Zwracam uwagę na treść art. 13 przedłożonej ustawy.

Panie Marszałku, ja składam wniosek o odsunięcie Pana z prowadzenia obrad, a senatorów informuję, że liczę na Państwa odpowiedzialność i zgłoszenie razem ze mną wniosku w sprawie wiadomej, czyli odsunięcia Pana Marszałka w ogóle z Prezydium, zaraz po wyjściu z sali.

Dziękuję.
Marek Kohn - dr hab. nauk prawnych, były prezes Partii Liberalno-Konserwatywnej, były premier Rzeczypospolitej Polskiej (2022), poseł na Sejm RP (2020-2025), senator II kadencji (od 2025).

Awatar użytkownika
Anna Radziwiłł-Schmidt

Postautor: Anna Radziwiłł-Schmidt » 19 maja 2018, 22:06

Na salę wraca marszałek Schmidt i przejmuje obrady: Zarządzam 20-minutową przerwę w obradach, na ostudzenie emocji państwa senatorów, i zwołanie Konwentu Seniorów.
Anna Radziwiłł-Schmidt - sekretarz generalna NATO (od 2032).

Premier RP (2015-20; 2028-32), szefowa PE (2027-28), szefowa AFET (2024-2027), wicepremier, MSZ (2021-22), liderka PD (2021-24; 2030-32).

Awatar użytkownika
Lukasz Wojtowicz

Postautor: Lukasz Wojtowicz » 19 maja 2018, 23:06

Grześkowiak:
No nareszcie pan marszałek Schmidt zareagował...
Były prezydent Sosnowca, Były premier RP, były członek Partii Liberalno-Konserwatywnej, prezes stowarzyszenia Ruch Konserwatywny.

Wg. Katarzyny Kajkowskiej jej lokaj.

Awatar użytkownika
Gniewomir Maj-Ołyński

Postautor: Gniewomir Maj-Ołyński » 26 maja 2018, 19:58

og: co z tym?
Gniewomir Maj-Ołyński - dr nauk humanistycznych z zakresu nauk o polityce, dziennikarz, menadżer kultury,
I wiceprzewodniczący Postępowych Demokratów, poseł na Sejm III i IV kadencji IV RP

Wróć do „Senat RP II kadencji”