Panie Marszałku,
Stop! No jak tak może być... pan zaczyna głosowanie, w czasie którego pozwala Pan Ministrowi zmieniać treść poprawek nad którymi zarządził Pan głosowanie, bez powiedzenia "dobrze, ja w takim razie przepraszam, przeanalizujmy"...
Panie Marszałku, pan też nie reaguje na poważne wątpliwości - pan minister mówi nam, że regulacja ustawy nie jest regulacją podatkową. To ja mam dwa pytania do Pana Ministra: czy ustawy podatkowe, czyli takie które dotyczą PRZEDMIOTU opodatkowania, procedować można w trybie pilnym? I, drugie pytanie: czy ustawa o obszarach wsparcia inwestycyjnego dotyczy możliwości zwolnienia części dochodów z podatku dochodowego, a zatem zwolnienia PRZEDMIOTOWEGO z opodatkowania? Zwracam uwagę na treść art. 13 przedłożonej ustawy.
Panie Marszałku, ja składam wniosek o odsunięcie Pana z prowadzenia obrad, a senatorów informuję, że liczę na Państwa odpowiedzialność i zgłoszenie razem ze mną wniosku w sprawie wiadomej, czyli odsunięcia Pana Marszałka w ogóle z Prezydium, zaraz po wyjściu z sali.
Dziękuję.