Postautor: Dominik Święcicki » 19 lis 2016, 15:02
Dziś pan poseł Dominik Święcicki był w Kielcach. Spotkał się w większości z młodzieżom, ale nie tylko. Na spotkaniu byli między innymi przedstawiciele organizacji nacjonalistycznych.Dominik zaczął przemawiać:Witam was rodacy! Dziś jestem w tu, w Kielcach by spotkać się z wami. I chciałbym wam powiedzieć co o tym myślę. Mianowice chciałbym poruszyć parę ważnych tematów. Ostatnio mieliśmy debatę nad wotum zaufania dla pani premier. Nie mogłem wręcz słuchać tego, że mamy zrezygnować z węgla w energetyce i m.in. dlatego głosowałem przeciw wotum zaufania, ale ja nie przyjechałem tu by wam o tym mówić. Jestem tu by pokazać, że nie jesteście zapomniani drodzy narodowcy!!
Wtedy pokazały się flagiPamiętam o was!! O Młodzieży Wszechpolskiej o Obozie Narodowo-Radykalnym. Nie, nie jesteście marginesem. Razem możemy stworzyć wielką siłę!! Tylko trzeba wyjść na ulicę i pokazać ile nas wszystkich jest! Apeluję więc z tego miejsca do obecnego rządu, pamiętajcie o nas i nie lekceważcie nas!
Mamy swoje poglądy i zasady. Nie jesteśmy faszystami tylko patriotami! Jesteśmy wszędzie w każdym zakątku Polski, dalej rodacy chodźcie z nami!
Pamiętajcie rodacy nie dajcie się i walczcie z wrogami narodu! Mam nadzieje, że mnie wspieracie. Będę walczyć o nasze idee w sejmie. Czołem wielkiej Polsce!!
Zebrani odpowiedzieli głośno:Czołem!
Dominik Święcicki historyk, poseł na sejm II i III kadencji.