Media społecznościowe działaczy SCD

Liczba posłów: 1
Prezes: Nicola Stanec-Rabecka

Populistyczna partia rozwiązana w 2032 r.

Moderator: Aleksander Lichtenberg

Awatar użytkownika
Katarzyna Kajkowska

Re: Media społecznościowe działaczy SCD

Postautor: Katarzyna Kajkowska » 06 sty 2019, 23:30

Katarzyna Kajkowska pisze:
Skoro zostałam wywołana do tablicy to odpisze. Faktycznie jestem już mężatką ale co do nazwiska to wspólnie z Michałem się wstrzymaliśmy do końca kadencji Sejmu. Póki co używam podwójnego nazwiska.
Aleksandra Satorka odpowiada:
Nie bo w większości z tych państw monarchie mają charakter reprezentatywny a nie jak u nas władczy. Poza tym u nas ustrój został narzucony przez klasę polityczną w ramach swoich partyjnych interesów.
Obrazek
Katarzyna Kajkowska
Więcej Słońca!

Awatar użytkownika
Anna Radziwiłł-Schmidt

Postautor: Anna Radziwiłł-Schmidt » 06 sty 2019, 23:34

Anastazja Wojciechowska skomentował/a:

O wprowadzeniu ustroju monarchistycznego (który swoją drogą ma w Polsce długie, historyczne tradycje), z tego co mi wiadomo, zdecydowali obywatele w referendum.
Anna Radziwiłł-Schmidt - sekretarz generalna NATO (od 2032).

Premier RP (2015-20; 2028-32), szefowa PE (2027-28), szefowa AFET (2024-2027), wicepremier, MSZ (2021-22), liderka PD (2021-24; 2030-32).

Awatar użytkownika
Katarzyna Kajkowska

Postautor: Katarzyna Kajkowska » 12 kwie 2022, 19:55

Aleksandra Satorka na Facebooku i Twitterze:
Podczas niedawnej rozmowy w RMF FM zwróciłam uwagę na temat szybkiego orzekania o rozwodzie bylej sprawy królewskiej. Zdania nie zmienię. Rozprawy sądowe nawet bez orzekania o winie którejś ze stron wymagają długiego analizowania sprawy przez sądy. Poza tym ciekawe czemu orzeczono sprawę bez winy byłego już Króla. Czyżby kij w tej sprawie też miał dwa końce a była już Królowa też doprawiała rogi swojemu ex-małżonkowi. Czy jest coś o czym nie wiemy? W ogóle ostatnie zachowania dworu są dziwne - jak nie rozwód to tajemnicze księstwa zastępujące dwa powiaty na terenie naszego kraju.
Obrazek
Katarzyna Kajkowska
Więcej Słońca!

Awatar użytkownika
Katarzyna Kajkowska

Postautor: Katarzyna Kajkowska » 20 kwie 2022, 1:33

Paulina Nowicka na Facebooku i Instagramie:
Obrazek
Najwyższy czas rozpocząć nowy rozdział w swom życiu. Otóż zwyczajnej prawniczki i osoby znającej się na polityce stałam się jedną z liderek SCD a więc jednego z najmłodszych projektów politycznych w Polsce. To mój pierwszy raz w tej roli podobnie jak moich koleżanek Joanny Milajskiej i Agnieszki Marczewskiej z którymi to dziele ekscytacje nowym wyzwaniem. Trzymajcie kciuki za mnie, SCD oraz Naprzód!
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2022, 13:11 przez Katarzyna Kajkowska, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Katarzyna Kajkowska
Więcej Słońca!

Awatar użytkownika
Katarzyna Kajkowska

Postautor: Katarzyna Kajkowska » 23 kwie 2022, 17:22

Obrazek
Joanna Mysiewska na swoim Facebooku:

Czasamu tak myślę że niektórzy politycy będący monarchią lub działający od lat „w branży" są tak bogaci że o wyborcach przypominają sobie gdy przychodzą wybory. Ciekawe co by powiedzieli gdyby wyborcy wraz świeżymi ludźmi będącymi po ich stronie zrzucili im bombę w postaci podatku od polityki z której to środki szłyby na pomoc potrzebującymi niezależnie od podgladów lub do budżetu państwa na inwestycje. Uważam też że tworząc akty prawne należy patrzeć nie tylko przez pryzmat całego kraju ale też danych regionów i każdego z mieszkańców. Dlatego też po wybraniu do Sejmu będę działała dla dobra regionów a nie tylko centralnych obżarciuchów.

Agnieszka Marczewska w social mediach:
Obrazek
Do tej pory się nie udzielałam więc czas to zmienić. Dzień Dobry. Z tej strony Agnieszka Marczewska - nowa vice-prezes SCD :)

Joanna Laskowska w social mediach:
Obrazek
Dlaczego startuje w wyborach do Sejmu oraz objęłam wolne miejsce na stanowisku vice-przewodniczącej młodzieżówki? Ponieważ chce pokazać że to ludzie tacy jak ja mogą zmieniać nasz kraj na lepsze.

Katarzyna Kijańska w social mediach:
Obrazek
Witam serdecznie. Z tej strony Katarzyna Kijańska. Witam serdecznie na moich social mediach w których to jako działaczka SCD będę komentować i omawiać polskie i nie tylko sprawy..

Aleksandra Satorka w social mediach:
Zbliża się decydujący czas w kampanii wyborczej i jak wiemy każda partia w tym Naprzód! wystawiła do wglądu swoje programy. Ja o ile popieram program swojej partii o tyle mam dodatkową uwagę. Otóż ważniejsze od programu (którego i tak nie uda się zrealizować w trakcie kadencji) jest działanie na rzecz bieżących spraw Polski a nie wyimaginowanych programów czyli wspomnianych w drugiej piosence wyborczych kiełbas które to w naszym przypadku idealnie reprezentuje grafika dostępna poniżej:
Obrazek
Chcemy więc w „Naprzód!" pokazać że można startować w wyborach bez programu ale za to z chęciami do zmieniania Polski na lepsze korzystając z tego co jest i naprawiając to co wymaga poprawy. Jesteśmy partią prospołeczną i samorządową a więc odwrotnością do "tłustych kotów" z Rady Ministrów i po wygraniu tak jak do tej pory po prostu robić swoje bez spinania się w kwestii realizacji wymaginowanych założeń.
Przy okazji naszej konkurencji (zwłaszcza z poprzednich wyborów a także Radzie Ministrów i Monarchii dedykujemy tą piosenkę nieżyjącego już autora która do dziś trafnie opisuje sytuacje w kraju: https://www.youtube.com/watch?v=hJEz_DGRoxY
Autor ten w innej piosence rozgryzł strategię polityków śpiewając:
Obiecanki Cacanki a w Polsce jak kto chce byleby na stołek szybko dostać się.

Piosenki tej można posłuchać pod tym linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=cmy9k4uBNAY
Wpis ten zakończę morałem z powyższej piosenki.
Polak to nie owca każdy o tym wie a więc w pole wyprowadzić już nie damy się - NIE!

Swoją drogą zastanawia mnie czy ZLew przygarnie Tak Inaczej na swoją listę wyborczą.. W tym celu chciałabym zacytować swój wpis sprzed kilku lat (gdy byłam wiceprezesem Stronnictwa Centrowo-Demokratycznego) to który nadal jest aktualny - pisałam wtedy:
Z racji że jestem także jedną z vice-prezesów Stronnictwa Centrowo - Demokratycznego wypowiem się także na temat omawiany w mojej partii czyli wejście "Tak Inaczej" a więc dawnej cząstki SCD do ZLewu. Jestem ciekawy jak ten "deal" będzie wyglądał w praktyce bo jeżeli dalej będzie tak jak obecnie a mam tu na myśli słabą aktywność TI w mediach oraz parlamencie to będzie słabo.
Kończąc życzę sobie i wam wszystkim emocjonującej kampanii wyborczej.

Restart profilu w social meduach
Obrazek
Nikola Narewska w social mediach:
Dzień dobry! Nazywam się Nikola Narewska i jestem jedną z doradczyń zarządu SCD i jedną z osób odpowiadającą za sprawy lokalne. Tutaj będę komentować rzeczywistość i odpowiadać na wasze pytania. Serdecznie zapraszam.

Reupload i aktualizacja wpisu w social mediach
Obrazek
Karolina Czyżewska na Facebooku, Instagramie i Twitterze:
Wzorem moich koleżanek postanowilam zrobić restart w swoich social mediach w których was serdecznie witam. Nazywam się Karolina Czyżewska i kiedyś byłam przewodniczącą stowarzyszenia "Activ Polska" to z którym to złoźylam pierwszą w jej historii Obywatelską Inicjatywę Ustawidawczą. Obecnie zarządzam strukturami partii w swoim rodzinnym województwie warmińsko-mazurskim.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2022, 17:56 przez Katarzyna Kajkowska, łącznie zmieniany 8 razy.
Obrazek
Katarzyna Kajkowska
Więcej Słońca!

Awatar użytkownika
Katarzyna Kajkowska

Postautor: Katarzyna Kajkowska » 24 kwie 2022, 10:27

Obrazek
Aleksandra Jasnewska na Facebooku i Twitterze:
Dzień Dobry! Po udziale w wyborach (poprzednich jak i tych które sa przed nami) i dzięki rozpoczęciu szerszej działalności politycznej (chwilowo nawet jako Prezes partii) wypada się oficjalnie przedstawić. Nazywam się Aleksandra Jasnewska i od niedawna jestem wiceprezes SCD i wiceprzewodniczącą Naprzód! W przeszłości byłam też Activ Polska a w Gabinecie Cienii obserwowalwm sprawy wewnętrzne naszego kraju. Tak jak wspomniałam chwilowo byłam Prezes SCD a pierwszą rzeczą jaka wtedy zrobułam odważne postawienie wszystkiego na jedną kartę poprzez wniosek o wotum nieufności wobec Rady Ministrów Pani Prezes Anny Radziwiłł - Schmidt (głównie z racji wypalenia się politycznego Zjednoczonej Lewicy i de facto zrzeknięcia się władzy przez nią na rzecz marionetkowego rządu z Postępowymi Demokratami w tle) gdyż uważalwm że lepszym rozwiązaniem od rządu jednej partii sterowanej przez drugą były po prostu wybory klarujące na nowo obraz zarówno rządu jaj i polskiej sceny politycznej.
Tutaj będę na swój sposób oceniać to co się dzieje a obecnie mamy przedwyborcza rzeczywistość którą to chciałabym skomentować - witam więc na moich social mediach.
Na początek w swoim wpisie chciałabym skomentować naszą przedwyborczą rzeczywistość. Tutaj sprawa w moim odczuciu jest prosta z tej racji że jesteśmy w Polsce który to jest dumnym krajrm i miejscem na mapie Europy..
Tu żyją ludzie, którzy cenią etos pracy. Im nie potrzeba oferowanego nie raz przez stare partie polityczne 100-stronicowego programu (dlatego ten od N! jest w miarę krótki i przejrzysty), bo traktują go jak papier toaletowy a wiadomo co się z nimi robi po zużyciu. Potrzebne są konkretne rzeczy od pracy zaczynając. Tego potrzebują teraz zwykli polscy obywatele.
Każde nowoczesne państwo dba o zrównoważony rozwój całego kraju, dba o rozwój małych inicjatyw i duzych firm. Trzeba to też robić w Polskie a nie patrzeć na szlachciańskie nie da się. Polsiie firmy i pomysły muszą dostać od nas ogromne wsparcie. Musimy dbać o małych i średnich przedsiębiorców - oni są impulsem dla rozwoju kraju. Musimy pamiętać, że budujemy jedną wspólnotę, która nazywa się Rzeczpospolita Polska. Dbajmy i walczmy o naszą markę w Europie.

PS: Gdyby ktoś pytal gdzie podziały się wcześniejsze wpisy to odpowiadam je że postanowiłam nieci odświeżyć swój profil.

Odświeżenie pierwszego wpisu:
Patrycja Wirzbicka na Facebooku i Twitterze:Obrazek
Szanowni Internauci oto ja! Nazywam się Patrycja Wirzbicka w Stronnictwie Centrowo - Demokratycznym szefową struktur regionalnych na szczeblu ogólnopolskim i przewodniczacą struktur partii w województwie lubuskim. Już wkrótce tutaj będę mówić zarówno o krajowej jak i lokalnej stronie polityki.

Odświeżenie pierwszego wpisu:
Obrazek
Anna Krytko na Facebooku i Twitterze:
Dzień dobry! Nazywam się Anna Krytko i jestem na stan obecny rzecznikiem prasowym SCD. Na zarówno Facebookowym jak i Twitterowym będę mówić o moim punkcie widzenia na dane sprawy różnego kalibru.
Serdecznie zapraszam :)

Reupload i aktualizacja pierwszego wpisu:
Obrazek
Nella Skitson w social mediach:
Zwarta i gotowa uruchamiam jako jedna z doradczyń zarządu SCD swoje profile w social mediach. Zapraszam do kontaktu :)

Reupload i aktualizacja pierwszego wpisu:
Obrazek
Katarzyna Polkiewicz na Facebooku i Twitterze:
Wszyscy w zarządzie Stronnictwa Centrowo-Demokratycznego a więc mojej partii maja swoje social media więc i ja, Katarzyna Polkiewicz też je uruchomię. To właśnie tutaj będę z wami rozmawiać i mówić o tym co mnie cieszy i boli w polskiej polityce.

Obrazek
Anna Dancewska na Facebooku i Twitterze:
Witajcie. Nazywam się Anna Dancewska czlonkinią zarządu w SCD a dawniej też jedną z jego wiceprezesek. Profile założyłam od nowa gdyż chciałabym zaczać jeszcze raz swoje działania w sociak mediach. Nie zmienia się jednak moje podejście do TI które miałam w opublikowabym kiedyś wpisie który to brzmiał tak:
Ostatnio bardzo spodobał mi się wpis na Twitterze pani posłanki Joanny Scheling - Wielgus która trafnie skomentowała nowości w Zjednoczonej Lewicy - brzmiał on tak: Niebywały sukces lewicy - zjednoczenie z satelitą. W TI nie musieli wymyślać "nowego" programu, na który czekaliśmy kilka miesięcy. Za co przeszli, za stołki w zarządzie?
Wpis jak najbardziej trafny bo TI chyba od samego początku zakończenia współpracy parlamentarzystek tej niby-partii z SCD było skazane na Zjednoczoną Lewicę. Wraz z wdrożeniem niektórych przepisów podpisali chyba pakt o nieagresji którego to dopełnienie było w wyborach we Warszawie. Teraz już ZLew chyba czuje się jak prezes jakieś firmy bo przejął TI w 50-51 procentach a więc jeszcze bez wchłonięcia tj. likwidacji Tak Inaczej.
Ciekawi mnie bardzo jak to teraz się dalej potoczy.
Na Twitterze dopisałam wtedy też że Pani @JoankaSW z Postępowych Demokratów trafnie w podlinkowanym przeze mnie wpisie oceniła sytuacje w TI. Za takie mądre stwierdzenia właśnie moja partia czyli SCD chce współpracować z PD.
Sytuacja do dzisiaj się nie zmieniła a malo tego cały sens Tak Inaczej z racji nego przyszłości po wyborach stoi pod znakiem zapytania.

Obrazek
Joanna Kajska na Facebooku i Twitterze:
Dzień dobry. Nazywam się Joanna Kajska i jestem członkinią zarządu SCD a kiedyś też jego vice-przewodniczącą. W tym miejscu będę odnosiła się do spraw nie tylko politycznych. Serdecznie zapraszam.
Gdyby ktoś pytał to postanowiłam zrobic refresh profili. Stąd znikł mój wpis o Szamirze oraz Tak Inaczej. To ile powrót Pana Szamira do polityki pochwalam. O tyle krytyka co do Tak Inaczej pozostaje. W wpisie o nim pisałam tak:
Od pewnego czasu moja partia huczy informacjami na temat "oficjalnego" przejścia Tak Inaczej do ZLewu. Napisałam oficjalnie w cudzysłowiu gdyż wbrew pozorom TI obecnie częściowo jedną nogą jest na zewnątrz a nie wewnątrz partii.
W wpisie tym wspominałam dlaczego SCD popierało wniosek nieufności dla mnistra z Ministerstwa Spraw Wewnetrznych i Administracji.
Ja zaś wspomnę dlaczego SCD popiera wniosek o wotum nieufności dla ministra z MSWiA. Otóż składa się na to wiele czynników jak opieszałość w działaniu czy słaba reakcja na pytania opozycji w nurtujących kwestiach chociażby awarii w systemach informatycznych ważnych dla funkcjonowania państwa. Uważamy że należy się mocne przewietrzenie na tym stanowisku tak by nowy minister lepiej ogarniał powierzone mu sprawy. Dla obecnego szefa MSWiA mamy tylko czerwoną kartkę.
O ile wpis w części poświęconej MSWiA jest już nieaktualny o tyle z TI już nie gdyż ZLew dalej nie przyznaje się do tej partii i chyba w czasie wyborów teź tego nie zrobi a szkoda bo moja dawne koleżanki z partii mają potencjał.
Dla ciekawych już nieaktualny wpis mojego autorstwa o Szamirze sprzed lkilku lat brzmiał tak:
Rząd pana Szamira wreszcie stał się przeszłością. Może i dobrze bo mi i całemu SCD nie było z nim po drodze a na dodatek ostatnio dobitnie pokazał że wyczerpał się jako Premier RP. Teraz mam nadzieje że za całą schedę po nim obejmie pani Laura Novak która należy do osób najbardziej szanowanych przez władze mojej partii politycznej.
Obecnie jako konkurentka na scenie politycznej życzę mu powodzenia z racji powrotu do działania.

Aktualizacja pierwszego wpisu
Obrazek
Natalia Jakowska na Facebooku i Twitterze:
Witam serdecznie z tej strony Natalia Jakowska - przewodnicząca SCD w regionie wielkopolskim. Tutaj będę oceniać to co mnie cieszy i smuci. Bądźmy w kontakcie :)

Ewelina Spytkowska na Facebooku i Twitterze: Obrazek
To jestem ja - Ewelina Spytkowska. Jestem sekretarz generalną Stronnictwa Centrowo-Demokratycznego (a dawniej też vice przewodniczącą "Activ" czyli organizacji analityczno-społecznej powiązanej z Piękną Polską z któren to SCD powstało) oraz członkinią zarządu koalicji Naprzód! W tym miejscu chciałabym nawiązać z wami kontakt i komentować to co dzieje się w kraju. Będę wdzięczna za wszelkie lajki, serduszka i udostępnienia. Mój pierwszy komentarz dotyczy mniej więcej tego o czym wspominałam przed refreshem profili (dzięki któremu zaczynam działalność w social mediach od początku) a dotyczy on tego podjękwm decyzję o starcie z listy SCD gdyż po prostu chce działać dla ludzi nie tylko z Warszawy ale i całej Polski - w tym tez mojego okregu. Powtórzę tez to co wtedy pisałam. pokazać że politykę można prowadzić inaczej w ciekawszy i bardziej otwarty na ludzi sposób. Mam więc nadzieje że przy urnie polscy obuwatele dadzą mi na to szanse. Sama będę starała się działać w sposób nie budzący kontrowersji a dumę ze strony wyborców źe mają taką przedstawicielkę w Sejmie.

Obrazek
Zuzanna Leńska w social mediach
Bycie rzecznikiem prasowym młodzieżówki wymaga by być aktywnym także na social mediowych polach więc i oto jestem również i tutaj. Witajcie, nazywam się Zuzanna Leńska. Pracowałam w Activ czyli organizacji analityczno-społecznej gdzie zresztą byłam vice przewodniczącą i dyrektorem do spraw zarządzamia. Tutaj chętnie chciałabym odpowiadać na wasze pytania i komentować razem z wami to co dzieje się w kraju już jako rzeczniczka prasowa SCD Młodych. Do popisania już wkrótce na moim odświeżony. profilu.

PS: W bieżących wyborach do Senatu startuje z listy SCD w okręgu numer 91 ze stolicą w Łodzi. Miasto to jest nie przypadkowe bo właśnie w nim się uczyłam. Obecnie z racji pracy częściej przebywam we Warszawie ale dosyć często odwiedzam swoje miasto więc nie wypadłam z obiegu w kwestii tego co się z w nim dzieje. Wiem zatem o problemach ludzi ze swojego okręgu i w razie wygranej postaram się je naprawić. Na mnie zawsze można liczyć.
Obrazek
Katarzyna Kajkowska
Więcej Słońca!

Awatar użytkownika
Katarzyna Kajkowska

Postautor: Katarzyna Kajkowska » 05 maja 2022, 9:08

Paulina Nowicka na Facebooku i Instagramie:
Prace nad naprawą koalicji Naprzód i Stronnictwa Centrowo-Demokratycznego trwają. Zmieniliśmy już zarząd i komitet wyborczy a teraz likwidujemy wszelkie kontrowersje działające na naszą niekorzyść i stąd teź poprosiliśmy wraz z nową szefową SCD/N! Anną Ulman by te osoby które mogą je tworzyć udały się na specjalistyczne szkolenia.
Nasz cel jest prosty - odzyskać utracone procenty w sondażach!
Obrazek
Katarzyna Kajkowska
Więcej Słońca!

Awatar użytkownika
Katarzyna Kajkowska

Postautor: Katarzyna Kajkowska » 06 maja 2022, 15:19

Maria Miller na Facebooku i Twitterze:
Naszym domem jest Polska więc nasi żołnierze powinni bronić tylko jego a nie być na każde zawołanie USA czy NATO oraz prowadzonych przez niego misji wojskowych. Mamy ważniejsze zadania niż jakieś tam wyścigi zbrojeń i dlatego ograniczymy wydatki na zbrojenia a jeżeli już one będą to na sprzęt polskiej produkcji i obronę polskiej produkcji. Ograniczona też zostanie współpraca z UE pod kątem braku zgody na wprowadzenie waluty Euro. Porozmawiamy w tym celu z Niemcami, Słowacją i Litwą słuchając ich doświadczeń które to pozwolą nam uniknięcie podjęcia błędnej decyzji. Współpraca też zostanie ograniczona poprzez brak realizacji dyrektyw unijnych jeżeli nie leżą w interesie Polski. Wiem że rządzący z PD jak i wszystkie inne partie które chciałyby rządzić chciałyby podpisywać wszystko jak leci. U nas tak nie będzie! Najpierw będzie refleksja a potem decyzja.
Zresztą cała obecna polityka zagraniczna jest kształtowana pod pieniądz a nie pod więc będziemy skłaniać się ku ładowi społeczno-ekonomicznemu. Stąd też pójdziemy na współpracę ekonomiczną z państwami afrykańskimi i azjatyckimi takimi jak Chiny a nie z USA i krajami europejskimi. Ograniczymy też inwestycje zagraniczne w sektorze bezpieczeństwa stawiając na polską produkcje i globalną strategię rozbrojenia. Tak jak wspomnieliśmy w programie chcemy też rozmawiać z Rosją na temat formuły istnienia obwodu Kaliningradzkiego - może nawet jako osobne państwo którego to gwarantami bezpieczeństwa będą Polska, Białoruś, Litwa no i Rosja. Ma to służyć korzystaniu naszych północnych sąsiadów z dobrodziejstwa Europy i jego wyjścia z cienia Rosji która to też odgrywałaby sporą rolę w tym rejonie przez co Kaliningrad byłby buforem między wschodem a zachodem Europy.

Aleksandra Szyszka na Facebooku i Twitterze:
Niestety ale oblewając potencjalne sukcesy Panie Radziwiłki będą musiały więcej wydać pieniędzy na alkohol - może do tego stopnia że odechce się im świętowania w ten sposób zwycięstwa nad Polakami
Tak mówiłam w Nowym Sączu zapowiadając obniżkę cen oraz wyzerowanie podatku VAT na towary podstawowe. A dlaczego? Bo obniżka nie będzie obejmować produktów wywołujących nałóg jak i towarów luksusowych w których lubują się politycy. To nie są artykuły pierwszej potrzeby w przeciwieństwie do leków czy jedzenia. Zresztą rzadzący muszą odpowiedzieć za skasowanie Art. 65 z Konstytucji co jest jawnym atakiem na przedsiębiorców.
Wpis ten zakończę innym ważnym cytatem komentującym zarówno działania kampanijne jak i polityczne rządzących:
To że monarcha ma w cholerę pieniędzy na spółkę z rządzącymi nie znaczy że musi szaleć jak za czasów Saskich.
Naprzód! jak otrzyma mandat w Sejmie w sposób delikatny ale jednak stanowczy przegoni precz takich ludzi którzy na ograniczaniu przedsiębiorców budują sobie miejsca w TOP3 sondaży.
Obrazek
Katarzyna Kajkowska
Więcej Słońca!

Awatar użytkownika
Katarzyna Kajkowska

Postautor: Katarzyna Kajkowska » 23 sie 2022, 10:01

Wszyscy członkowie Naprzód! na swoich social mediach:
Obrazek
#Solidaritywithsanna
Obrazek
Katarzyna Kajkowska