Portale społecznościowe polityków KNDP

Liczba posłów: 57 Liczba senatorów: 45
Przewodnicząca: Oliwia Popowska

Moderator: Anna Radziwiłł-Schmidt

Awatar użytkownika
Aleksander Beski

Re: Portale społecznościowe polityków PD

Postautor: Aleksander Beski » 09 gru 2018, 21:51

Aleksander Beski odpowiada:
1. Chętnie zapytam SN-K o to. Poza tym to kiedyś PO postulowała wpisanie do konstytucji oddzielania stanowiska prokuratora generalnego, jeśli już to taka opcja jest lepsza.
2. Przecież ludzie głosują na kandydatów danej partii, żeby lider został premierem, nieprawdaż?
3. Służby zawsze mają dostęp do aktów o danym pedofilu, także nie widzę w tym sensu. I nie, rejestr nie chroni rodzin sprawcy przed samosądami, mogę nawet pokazać badania.
4. A, że tak.
5. 112 już teraz ma duże znaczenie. Z UE chodziło mi o wizję Polski w niej itp., wypadało by to podkreślić.
6. "niektóre pomysły były chociażby w ramach podatku od towarów i usług" W sensie obniżka podstawowej stawki VAT do 7%? Świetny pomysł, wcale nie rozwali budżetu państwa. A tak poza tym, to jak ma wyglądać opodatkowanie ZUS-u i KRUS-u?
7. To inaczej. Dlaczego ma być ta repolonizacja?
8. No to w końcu całkowity zakaz aborcji czy jednak będą wyjątki?
Aleksander Beski - Poseł IV kadencji, członek Rządzić Inaczej.

Awatar użytkownika
Katarzyna Kajkowska

Postautor: Katarzyna Kajkowska » 11 gru 2018, 9:50

Aleksandra Jasnewska odpowiada:
1. Co do wyborów prokuratora generalnego to nie musi się pan nawet oto pytać SN-K bo to jest zapisane już w programie partii. SCD to popiera podobnie jak wpisanie do konstytucji oddzielenie funkcji prokuratora generalnego od chociażby ministra sprawiedliwości.
2. Tylko że te rozwiązanie się nie sprawdza. Jako przykład podam sytuacje za rządów PO i PiSu gdzie wybory swoją drogą a wybór premiera swoją drogą. Pierwszą z brzegu jest sytuacja z okolic 2005 roku gdzie wyborcy głosowali na PiS mając nadzieje że Premierem zostanie Jarosław Kaczyński. Tymczasem dostali słupa w postaci Kazimierza Marcinkiewicza a sam Kaczyński na urząd premiera wstąpił dopiero gdy tzw. okres przejściowy Marcinkiewiczowi się skończył. Teraz apelując o powszechne wybory premiera z jednej strony oddajemy to co zabrał obywatelom ustrój monarchistyczny a z drugiej strony dajemy do sygnału partiom - wygrałeś wybory, daj lidera na Premiera. Teraz zresztą nie tylko liderzy partii będą mogli zostać Premierem ale też każdy kto zgłosi się do wyborów - w tym eksperci z różnych dziedzin. Nie będzie już zatem wyciąganie kandydatów z kapelusza czyli tak zwanych słupów.
3. Chcemy właśnie dla służb tworzyć te rejestry i nałożyć na nie tajność (przynajmniej częściową) tak by nie powstawały samosądy o których pan pisze.
4. To właśnie zrobimy.
5. Dlatego to właśnie w oparciu o 112 dodamy nowe bezpośrednie numery alarmowe. Co do UE to pracujemy nad stanowiskiem na ten temat. Dodamy go do programu - dziękujemy za zwrócenie uwagi.
6. Chodzi o nie tylko o obniżkę stawki podatkoeej do 7% ale też przegląd tego na co są podatki nadawane. Jeżeli do czegoś się one po prostu nie nadają to zostaną zdjęte. Opodatkowanie KRUS-u i ZUS-u a takżr banków ma dotyczyć przede wszystkim formy organizacyjnej tych instytucji od strony wewnętrznej. Skupimy się zwłaszcza nad kwestią budowy nowych siedzib czy utrzymania obecnych. Obecnie zwłaszcza ZUS i banki mają pełną dowolność wobec czego te instytucje są bogate na tyle że budują sobie wręcz fortece lub zamki jako siedziby. Proponowana przez nas zmiana spowoduje źe urzędy te nie będą tak już szarżowały ze swoimi siedzibami.
7. Repolonizacja ma jak sama nazwa wskazuje za zadanie przywrócić media polskim firmom. Tak samo relokalność która jest odwróceniem sytuacji gdzie media które powinny być lokalne (chociażby sieci stacji RMF Maxxx, Radio Eska, Radio Złote Przeboje, Radio Plus itp. ) pouciekały do Krakowa czy co najgorsze do Warszawy skąd wbrew koncesjom nadawany jest taki sam program na cały kraj. Chcemy naprawić zatem błędy jakie KRRiT stworzyło przy okazji wojny z RMF FM o sieci lokalne. Przy okazji ta stacja zyska możliwość ich powrotu.
8. Będą wyjątki - na przykład gwałt czy zagrożenie dla życia matki i tym podobne sprawy. Nie będzie natomiast opcji na życzenie i tu jest całkowity zakaz aborcji.

Obrazek
Katarzyna Kajkowska
Więcej Słońca!

Awatar użytkownika
Anna Radziwiłł-Schmidt

Postautor: Anna Radziwiłł-Schmidt » 17 gru 2018, 0:27

@Gasiuk-Pihowicz pisze:Obrazek

Kampania rozpoczęta! Przed nami kilka tygodni intensywnych spotkań i rozmów! #Okularnice #TakdlaUniiEuropejskiej #KoalicjaObywatelskadlaPolski
Obrazek

@ala_mikolajczyk pisze:Obrazek

Niespodzianka dla jednej z członkiń mojego sztabu - wszystkiego najlepszego! Kampania, to nie tylko rozmowy, ale także dobra zabawa :) #TakdlaUniiEuropejskiej #KoalicjaObywatelskadlaPolski
Obrazek

Obrazek
Barbara Liściowska-Zachara dodał(a) zdjęcie:

W moim Nowym Sączu rozpoczęłam kampanię od rozmów z wyborcami, od wytłumaczenia, dlaczego staram się o mandat deputowanej do Parlamentu Europejskiego. W ciągu następnych kilku tygodni będę prezentować postulaty, z którymi idę do tych wyborów. Dziękuję za każdy głos wsparcia!
Obrazek

Obrazek
Elżbieta Bieńkowska dodał(a) zdjęcie:

Na rozpoczęcie kampanii wzięłam udział w debacie na temat jednolitego rynku i przyjęcia przez Polskę wspólnej waluty Euro. Większość uczestników zgodziła się ze mną, że Polska musi wywiązać się ze swojego zobowiązania. Teraz jest najlepszy moment dla naszego kraju na to, aby przystąpić do strefy Euro.
Obrazek
Anna Radziwiłł-Schmidt - sekretarz generalna NATO (od 2032).

Premier RP (2015-20; 2028-32), szefowa PE (2027-28), szefowa AFET (2024-2027), wicepremier, MSZ (2021-22), liderka PD (2021-24; 2030-32).

Awatar użytkownika
Anna Radziwiłł-Schmidt

Postautor: Anna Radziwiłł-Schmidt » 20 gru 2018, 15:14

Obrazek
Alicja Mikołajczyk napisał(a):

Członkostwo w Unii Europejskiej to doświadczenie, które kształtuje już kolejne pokolenie Polek i Polaków. Dziś zdecydowana większość z nas nie wyobraża sobie życia bez wolności podróżowania, bez możliwości podjęcia pracy czy studiów w dowolnym miejscu Europy. Doceniamy wartość członkostwa Polski w UE, jej pozytywny wpływ na wzrost gospodarczy, na poprawę jakości naszego życia. Właśnie to miałam na myśli, kiedy mówiłam, że Polacy czują się Europejczykami.

Premier RP (2015-20; 2028-32), szefowa PE (2027-28), szefowa AFET (2024-2027), wicepremier, MSZ (2021-22), liderka PD (2021-24; 2030-32).

Awatar użytkownika
Anna Radziwiłł-Schmidt

Postautor: Anna Radziwiłł-Schmidt » 23 gru 2018, 18:57

@Schmidt_PL pisze:Obrazek

Dzisiaj wraz z wolontariuszami mieliśmy ponad 200 rozmów z mieszkańcami Poznania! #TakdlaUniiEuropejskiej #KoalicjaObywatelskadlaPolski
Obrazek

@beatrice_delaunay pisze:Obrazek
Krótki odpoczynek przed kolejnymi spotkaniami :) #TakdlaUniiEuropejskiej #KoalicjaObywatelskadlaPolski
Obrazek

@BNapierala pisze:Obrazek
Podczas spotkania z przedstawicielkami Koła Gospodyń Wiejskich w Bielinach! Bardzo dużo pozytywnej energii! :) #TakdlaUniiEuropejskiej #KoalicjaObywatelskadlaPolski
Obrazek

Awatar użytkownika
Aleksander Beski

Postautor: Aleksander Beski » 24 gru 2018, 22:57

@aleksanderbeski pisze:
Obrazek
Jaki 2017, jakie Lehman Brothers, Barosso został doradcą Goldman Sachs w 2016 roku.
Aleksander Beski - Poseł IV kadencji, członek Rządzić Inaczej.

Awatar użytkownika
Ignacy Schmidt

Postautor: Ignacy Schmidt » 25 gru 2018, 1:49

Obrazek
@ignacyschmidt pisze:
Dziesiątki spotkań w kampanii to wielkie wyzwanie, ale i ogromną radość bycia blisko ludzi!
Obrazek

Obrazek
@ignacyschmidt pisze:
Podczas rozmów w Toruniu poruszyliśmy m.in. temat osób niepełnosprawnych oraz przekraczania przez nich stawianych im barier.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ignacy Schmidt

Postautor: Ignacy Schmidt » 26 gru 2018, 0:21

FACEBOOK

Ignacy Schmidt napisał(a):
Pan Lichtenberg w rozmowie z red. Jackiem Żakowskim sugeruje, że sam zleciłem atak na siebie. To jest tak piramidalna bzdura, że nawet nie chce się tego szerzej komentować. Tak, przecież to oczywiste, że sam chciałem, żeby złamali mi rękę w czasie kampanii, gdy walczę o mandat europosła i każde spotkanie jest na wagę złota. Brawo za przenikliwość :lol: Broni pan zbira, który dopuścił się fizycznej napaści wobec mnie i spowodował średni uszczerbek na zdrowiu, ścigany z urzędu. Rozzuchwalajcie przestępców, życzę powodzenia!

P.S. Proszę najpierw ustalić samemu ze sobą spójną wersję tego, co się mówi i nauczyć się, kogo się obraża. Oskarża pan posła GRUBSKIEGO na mocy takich samych doniesień medialnych, jak te o ataku na mnie. Gratuluję (braku) logiki! Jak sam pan mówi - winniśmy poczekać na wyrok sądu.
P.S. 2. Jestem członkiem Polskiego Stronnictwa Ludowego, nie należę do Postępowych Demokratów ;)

Awatar użytkownika
Aleksander Lichtenberg

Postautor: Aleksander Lichtenberg » 26 gru 2018, 0:38

Aleksander Lichtenberg komentuje:
Sugerowałem, że być może ktoś z formacji politycznej tak robił. U was jest ciągła walka, niektórzy liczą na odsunięcie klanu Schmidtów z głównego nurtu Postępowych Demokratów. Jakby pan sam na siebie złożył takie zlecenie to nawet nie uwierzyłbym w to. Nie bronię zbira, nie będę bronił nawet jeśli się okaże, że to było zlecenie. Przestępstwo to przestępstwo.
PS Posła Grubskiego (nie Grabskiego jak miałem okazję się przejęzyczyć) mam za co krytykować. Jeśli się popiera nacjonalistę Olega Laszkę to nie można liczyć na przychylność.
PS 2. PSL i PD już właściwie niczym się nie różnią. PSL zjadło PD i próby tuszowania tego są bezsensu. Witos się przewraca w grobie.
A tymczasem, skoro mam dobrą okazję- życzę panu jak najszybszego powrotu do zdrowia. Ale nie za szybkiego, bo wtedy rzeczywiście ktoś pomyśli, że to było pana zlecenie. :lol:

Awatar użytkownika
Ignacy Schmidt

Postautor: Ignacy Schmidt » 26 gru 2018, 0:55

Nie był pan nigdy ani w PD, ani w PSL, więc nie ma pan pojęcia jak wyglądają nasze rozmowy - mamy bardzo dobre relacje, jeśli pojawiają się konflikty, rozwiązujemy je w zaciszu gabinetu, nie jak pana partia we wszystkich możliwych telewizjach. Premier Radziwiłł-Schmidt i marszałek Schmidt sprawują swoje funkcje wzorowo, nikt nie myśli o ich, jak pan to ujął, "odsunięciu". PD i PSL są to osobne byty, co jako zainteresowany polityką obywatel, powinien pan wiedzieć.

Dlaczego zmienia pan nagle zdanie i wycofuje się ze swoich słów? Cytuję: "poczekajmy na wyrok sądu, bo teraz ta sprawa wydaje się nie do końca jasna", "nie można określić czy sami na siebie nie napadli" - co jest według pana nie do końca jasne? Że mam rękę w gipsie? Że zostałem zaatakowany? Na różnego rodzaju portalach można znaleźć nagrania z tego wydarzenia, polecam pana uwadze ;) Po prostu broni pan zuchwałego przestępcy, który atakuje polityków, bo nie do końca podobają mu się jego poglądy. Nikt niczego nie zlecał, chyba że pan wie o tym coś... więcej? ;)

Niech pan się zdecyduje, czy krytykujemy osoby także przed wyrokiem, czy jednak czekamy do wyroku? Czy może bierze pan przykład z polityków pana partii, którzy są ukarani jednogłośnie przegłosowaną przez KEP naganą? ;)

Za życzenia dziękuję. Mam nadzieję, że są szczere a nie na pokaz.

Wróć do „Kongres na rzecz Demokracji i Postępu”