Polityka wewnętrzna i utrój PolskiW kwestii polityki wewnętrznej musimy stworzyć państwo przyjazne obywatelom. Młodym utworzę fundusz powierniczo-ubezpieczeniowy, który będzie poręczał przy uzyskiwaniu kredytów i będzie płacił za nich w przypadku drobnych wykroczeń. Seniorom musimy zwiększyć kwoty obecnie głodowych rent i emerytur. Ludziom pracy musimy zwiększyć płacę, tak by zarabiali godnie. Musimy prowadzić dowpoeidzialną politykę prodzinną, przyjazną dla rodzin, zachęcającą do rodzenia dzieci. Zreformujmy polski sytem nauczania, wproiwadzając czteroletnie licea i ośmioklasowe szkoły zawodowe. Zwiększymy zasiłki dla biedniejszej części społeczeństwa.Trzeba przede wszystkim napisac od nowa polskiem prawo, ktore jest niejasne i skomplikowane. Polska będzie krajem równych ludzi: kobiet i meżczyzn, hetero i LGBT, młodych i starszych. Polska musi dbać o swoich obywateli, a ja jako prezydent będę o to zabiegać. Na to wszystko znajdą się pieniądze, o czym powiem za chwilę przy okazji gospodarki. Moim celem jest Polska jako państwo socjalne z gospodarką rynkową. Polska bedzie państwem świeckim, ale nie antyklerykalnym. Polska będzie krajem ludzi wolnych i szczęśliwych, którzy czują się tutaj bezpiecznie.
GONGW kswetii ustroju państwa na pewno nie możemy dopuścić do wprowadzenia JOWów. Doprowadzi to do zabtonowania sceny politycznej i duopolu PO i PiS. Gwóźdź "programu" pana Kukiza, czyli jednomandatowe okręgi wyborcze, to wręcz zaprzeczenie deklarowanego celu, jakim miałoby być przewietrzenie elit i zwiększenie wpływu obywateli, gdyż gwarantują raczej efekt przeciwny: oligarchizację polityki i niewspółmierną kumulację władzy w rękach najsilniejszych, najbogatszych. Prosze tylko spojrzeć na przygotowane przeze mnie grafiki:

Ewentualnie proszę zmniejszyć progi wyborcze i wprowadzić ordynację proporcjonalną w wyborach do sejmików wojewózkich, bo obecna ordynacja w wyborach samorzadowych powoduje niesprawiedliwość. Zmniejsze tez wiek czynnego prawa wyborczego w wyborach do PE do 16 lat.
Gospodarka:
Przede wszystki trzeba obmiżyć podatki. Obecnie są one zbyt wysokie i hamują rozwój polskiej gospodarki. Przede wszystkim dotykają one zwykłych obywateli i na każdym kroku odczuwają oni wzrosty cen, bo wzrost podatku odczuwa ostatni nabywca. Niższe podatki PIT i CIT sprawią, że polska przedsiębiorczość nabierze wiatru w żagle i powstana jowe, rodzime przedsiębiorstwa, zatrudniające ludzi. Zmniejszy to bezrobocie, co jest oczywiste. Obniżka podatków spowoduje znaczny wzrost godpoarczy, zmniejszenie bezrobocia i wyższe zarobki, a przede wszystkim wzrost wpływów do budżetu. Pieniądze wpłyną również z nowego podatku dla ogromnych korporacji, z progu podatkowego dla najbogatszyych, z akcyzy po legalizacji miękkich narkotyków. Rządy partii nazywanych socjalnymi, czyli SLD czy PiS wiedziały o prostych rpawacho gospodarki, czyli o krzywej Laffera. Rząd pseudo-liberalny kieruje sie raczej krzywą Rostowskiego, proszę spojrzec na moją grafikę i zobaczą państwo absurdalność i niekompetencję obecnej koalicji.

Ja jestem z wykształcenia ekonomnistą i wiem na czym polega rynek i jakimi prawami się rządzi. Polska gospodarka przede wszystkim skorzysta na funduszach unijnych, które promują ją i pomagają się rozwijać nowym, młodym przedsiębiorcom.
GONG Polska, w której opłaca się być przedsiębiorca, w której z zagranicy ludzie przyjeżdżają i otwierają biznes, bo tutaj mamy raj podatkowy. Właśnie taka będzie Polska po wprowadzenie w życie moich postulatów i mojego programu.
Polityka zagraniczna:
Polska moze być silna tylko w silnej i zjednoczonej Unii. Dziś miara bezpieczeństwa nie jest armia, a bezpieczeństwo gospodarcze. Zapewni nam je dalsza integracja w UE oraz przystapienie do strefy euro. Musimy równiez powołać unię energetyczną, wtedy spadnie cena surowców energetycznych. Przede wszystkim bedę dążyć do normalizacji stosunków z Federacją Rosyjską. Tylko dialog, a nie wojna- to jedno zmoich haseł. Machanie szabelką nie dało nam nic. No moze dało: embargo na polskie produkty, co dotknęło rolników, wykluczenie z areny miedzynarodowej, widmo wojny ze wschodem. Nie możemy żyć w strachu, musimy się dogadać. Musimy zaprzestać machania szabelką, co robi obecnie jiezbyt kompetentny rząd. Nie możemy dopuścić by te wybory wygrało PiS, bo czeka nas otwarta wojna nawet pod pretekstem smoleńskiej katastrofy. W dobie zagrożenia atakami ze strony państwa islameskiego musimy prowadzić aktywna politykę wschodnią i wywiad wschodni. Nie mozemy dipuścić do ataków w cyberprzestrzeni, o czym mówię od samego początku. Musimy zainwestować w nowoczesne systemy, które nas ochronią.
Polska moze być silna tylko w silnej i zjednoczonej Unii. Dziś miara bezpieczeństwa nie jest armia, a bezpieczeństwo gospodarcze. Zapewni nam je dalsza integracja w UE oraz przystapienie do strefy euro. Musimy równiez powołać unię energetyczną, wtedy spadnie cena surowców energetycznych.
GONG To oczywiste, że kupując hurtowo jest taniej. Powinna również powstać armnia w ramach unii europejskiej, która będzie dodatkowym zabezpieczeniem oprócz NATO.
Reasumując, głos Polski bedzie słyszany tylko wtedy, gdy zmienimy retorykę i zaczniemy prowadzić dialog, a ie grozić światoowemu mocarstwu. Polska będzie silna tylko w sojuszu Europejskim. To oczywiste, że kupując hurtowo jest taniej. Powinna również powstać armnia w ramach unii europejskiej, która będzie dodatkowym zabezpieczeniem oprócz NATO.